MX World

31/08/2022 09:58 - geplaatst door Stingray

Terwijl zondag de ontknopng nog moet vallen in het WK MX2, maakte Yamaha de line-up voor 2023 bekend. Daarmee bevestigd/ontkracht Yamaha al het gefluister rondom.

Jago Geerts en Thibault Benistant blijven, Europees kampioen EMX250 Rick Elzinga word de derde rijder.  

Lees verder onder Thor.

Yamaha Motor Europe is verheugd om een ​​line-up van drie rijders voor het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team in 2023 te bevestigen. Yamaha en het team hebben de titeluitdagers Jago Geerts en Thibault Benistant voor nog een seizoen behouden en staan ​​klaar om de onlangs gekroonde EMX250 kampioen Rick Elzinga in de strijd te gooien. Alle  rijders zullen aanzetten op een fabrieks Yamaha YZ250FM in het FIM MX2 Motocross Wereldkampioenschap.

Met 32 ​​overwinningen en 42 podiumplaatsen in de MX2 al op zijn naam, is Geerts een bewezen titelkandidaat. De 22-jarige Belg jaagt dit seizoen opnieuw op zijn eerste wereldtitel in de MX2 en heeft momenteel een voorsprong van 2 punten in de reeks met nog maar één ronde te gaan.

Hoewel het zijn doel is om dit jaar de MX2-kroon te winnen en deze vervolgens met succes te verdedigen, kijkt Geerts er ook naar uit om in 2024 zijn MXGP-debuut te maken aan boord van een fabrieks Yamaha YZ450FM.

De titelhoop van Geerts in 2023 zal niet zonder een uitdaging zijn van teamgenoot Benistant, die zowel de EMX125- als de EMX250-kampioenschapstitels heeft veiliggesteld tijdens zijn tienjarige ambtstermijn bij Yamaha. Ondanks dat zijn rookie MX2-seizoen in 2021 werd verstoord door een blessure, behaalde de 20-jarige Fransman twee overwinningen en een podiumplaats, waarmee hij het seizoen als achtste eindigde in het klassement. De vorm van Benistant is in 2022 bleef behouden ook al moest hij de eerste drie ronden uitzitten. Om vervolgens een ​​eerste Grand Prix-overwinning, vier raceoverwinningen en vijf podiumplaatsen te claimen, waardoor hij vijfde werd in het klassement met nog één ronde te gaan .

Tegelijkertijd heeft Elzinga de Yamaha Racing-piramide opgebouwd met podiumplaatsen in EMX125, aan boord van een GYTR-gekitte YZ125 en een geweldige EMX250-titelcampagne aan boord van een GYTR-gekitte YZ250F. Als de pas gekroonde Europese EMX250-kampioen heeft Elzinga zijn plaats in het Monster Energy Yamaha Factory MX2-team verdiend voor zijn eerste volledige seizoen in MX2.