MX World

03/09/2022 18:56 - geplaatst door Stingray

De MXGP kwalificatie was eigenlijk een doorslag van de MX2. Maxime Renaux ging aan, vocht meteen een aantal meescherp duels uit met Mitch Evans maar leidde na een ronde voor de Austrlaiër, Jeremy Seewer en Ruben Fernandez. Een ronde later zou wereldkampioen Tim Gajser er bij komen. Rondenlang wijzigde er niks in de top 8. Op een baan die  hele erg leek op een wielerpiste in de kombochten. Tot plotseling Evans als leider werd genoteerd op drie minuten van het einde. De move van Mitch op Renaux werd niet in beeld gebracht. Maar de Fransman had nog een cartouche over, en die vuurde hij af bij het ingaan van de laatste ronde. Deze knal volstond voor de  zege. Evans tweede dus voor Seewer, Fernandez en Gajser. Coldenhoff bleef nipt uit de greep van een herboren Valentin Guillod. U zoekt vergeefs naar Van Horebeek en Van doninck. Jeremy hersteld maar raakt in orde tegen de MXoN. Het team van Brent verkoos om niet naar Turkije af te reizen.