MX World

05/09/2022 09:57 - geplaatst door Stingray

Afgelopen week, voor de start van de voorlaatste zijspan GP,  viel het verdict dat het beroep (tegen gele vlag puntenverlies) van Bax-Cermak verworpen werd. Zo bleven Varik-Kunnas leiders in de WK-stand. Ze zijn dat vandaag nog, maar de finale op 17 september in Rudersberg zal vuurwerk geven. Nog vier teams kunnen de WK-titel claimen. Varik-Kunnas leiden na Kaplice, maar Bax-Cermak naderen tot op 5 punten. Op drie, Vanluchene-Robbie Bax, maar voor hen is de kloof 27 punten. En theoretisch kan het nog voor Van Werven-Van Den Bogaart,  maar 34 punten is wel heel veel om op te halen. In Kaplice ging de dagzege naar Vanluchene-Robbie Bax voor Etienne Bax-Cermak en Hermans-Musset. Varik-Kunnas deden wat ze konden  maar ze stranden op de vierde plaats.

Podium Kaplice, credits WSC.