MX World

12/09/2022 09:05 - geplaatst door Stingray

Strakke eerste reeks met het trio Grobben, Glenn Bielen en Jens Van Meer die rondenlang in deze volgorde over de wei stoven, maar waar Grobben toch 8 en 14 seconden weg reedt van de tegenstand. In de achtergrond zagen we Brent Aerden een moeilijke start herstellen om in de slotronden  Bryan Engelen nog van de vierde plaats te verdringen. De tweede reeks werd strak gemend door Grobben, die nu aan de haal ging met Kenny janssen, Jilani Cambré en Bryan Engelen.  Cambré trok zelfs door naar de leiding, maar moest die dan terug inleveren aan Grobben, die een ronde later in de fout ging. zo kregen we Bryan Engelen en Glenn Bielen op een en twee, maar ook Bielen struikelde wat zodat Jens Van Meer tweede werd en bleef voor Cambré. Zo ging de eindzege naar Engelen voor Van Meer en Grobben. Die mocht de 500cc titel vieren, en dat was eerder ook al het geval voor MX2-winnaar Brent Aerden