MX World

12/09/2022 09:29 - geplaatst door Stingray

Aan de Oude Bruggeweg liet Wietse Brackman geen gras groeien over zijn ambities. Hij stoof weg voor MattisĀ  Meersschaut, Jens Van Laere en Nicky Vermoesen. Maar zijn drie achtervolgers moesten snel passen voor Jorne Tytgat, terwijl laat in de race de slecht gestarte David Segers (gevallen in de start) de derde plaats kwam opeisen. De tweede reeks lag snel in de goede plooi toen Mark Boot na een ronde de derde plaats bezette achter Brackman en Tytgat. Dat zou niet meer veranderen. Meersschaut viel uit en Segers werd pas diep in de slotreeks vierde. De kwartliter zege ging naar Van Laere.

Als we goed ingelicht zijn was dit de BK-finale en zijn Brackman en Van Laere dus zeker van de titel.

Podium 500 cc Lichtervelde, credits FB David Segers.