MX World

13/09/2022 10:39 - geplaatst door Stingray

Volgens mij is er dit weekeinde weer volle bak motorcross, zij het op verschillende fronten en niveau's. 

Klik een Thorretje.

Het zwaartepunt ligt dit weekeinde ergens tussen drie wielen. In Rudersberg wordt de finale van het WK Zijspancross gereden. In theorie komen er nog vier spannen in aanmerking voor de titel. De stand: 1.  Varik - Kunnas 197pt, 2. 2. Bax - Čermák 192pt, 3. Vanluchene - Bax 170pt en 4. Van Werven - Van Den Bogaart 163pt.  Ik zeg wel, in theorie.

VLM organiseert een tweedaagse VLM/JMS aan de Van Den Nestlaan in Broechem. Ook de oude knarren van BOTC komen er aan de bak.

VMCF herneemt ook weer. Dit keer in Veulen, met als nieuwigheid voor VMCF de Teamtrofee. Wat zeg ik: twee teamtrofee's!

MCLB zit dan zaterdag (VJMO) en zondag met een klassieker te Pamel-Roosdaal, in de Bouchoutstraat

FPCNA organiseert twee dagen in Vitrival.

MON zoekt de zandbaan op in Overloon, met jeugd op zagerdag en de groten op zondag.

KNMV organiseert reguliere wedstrijden in Berchem met jeugd op zaterdag en diverse ONK op zondag. 

UMX-wedstrijden komen blijkbaar niet meer op de KNMV kalender. Zaterdag worden er weer 200 rijders verwacht op de Herikerberg in Markelo. De zondag is dan weer een uitgelezen gelegenheid om de oldtimers van VMCN aan het werk te zien. Meteen hun tweede wedstrijd op rij na Son.

En in de Carena arena in Petange, Luxemburg is er op vrijdag 16 en zaterdag 17 september een SX. Mijn maatje Tyler Bowers is er in de MX1 publiekstrekker naast de Franse toprijders Soubeyras, Ramette, Lebeau, Aranda..  In de MX2 louter Franse en Duitse rijders. Ik ben benieuwd achter Carl Ostermann die toch een beetje uit de actualiteit bleef.