MX World

24/09/2022 21:12 - geplaatst door Stingray

Met een eenvoudige reekszege heeft Justin Cooper de ambities van de USA kracht bij gezet. De nummer 4 - maar eerste Amerikaan - van de 250 nationals won de MX2-kwalificatie voor Hunter Lawrence en Marvin Musquin. Deze moest er wel voor gaan want de tegenstand bood lan en fel weerstand. Drie rijders die mekaar de Amerikaanse kampioenschappen betwisten. Al was het Guillem Farres die lang mee voorin draaide en vierde zou worden.. In de slotronden keken we ookuit naar de duels tussen Andrea Adamo, Simon Laengenfelder en onze Liam Everts. Achtste leek die te worden na een start midpack. Maar de ongelukkige Kay de Wolf zag zijn wiel stuk gaan, enkele meters voor de finish. De andere biezonderheden? Het vroege uitvallen van Valentin Guillod en de sterke verrichtingen van de Chileen Hardy Munoz en Joshua Varise, de rijder voor Guam, met hun achtste en tiende plaats. Pechvogel De Wolf werd nog negentiende achter de wat tegenvallende Max Anstie.

Stand na twee kwalificaties: USA 3, Australiƫ 6 en Belgiƫ 8.

Credits Yamaha Star Racing.