MX World

03/03/2023 10:38 - geplaatst door Stingray

De formele opening van het MX-seizoen van de KNMV is de laatste oefengalop voor de start van het WK in Argentiniƫ. Het is een van de weinige voorseizoenswedstrijden en er zijn zelfs titelkandidaten die in de Herselse bossen voor het eerst in competitie komen. In de MX1-klasse starten minstens 10 MXGP-rijders: Jorge Prado, Brian Bogers, Pauls Jonass, Romain Febvre, Brent Van Doninck Max Nagl, Henri Jacobi, Nederlands kampioen Sven van de Mierden, Mich Evens en Micha Boy De Waal. De lichte brigade wordt gedragen door Kay de Wolf, Andrea Bonacorsi en Kay Karssemakers met de Yamaha's van Jago Geerts en Rick Elzinga als uitdagers. Benieuwd ook wat Camden McLellan, de winnaar van Lommel tegen de toppers. Veel dames ook met onder meer Larissa Papenmeier, Shana van der Vlist, uiteraard Lotte van Drunen en de Waalse Amandine Verstappen. In de nevenreeksen van de 85 en 125 cc natuurlijk ook veel beloftevolle Belgen. Wie rijdt er allemaal mee? Volg de link: Programma - Dutch MX Season Opener op 5 maart in Lierop (maclierop.nl) Geen Herlings, Van de Moosdijk of Coenen? Neen, die starten in Lacapelle Marival. Maar hey, Lierop is ook zonder hen een dikke GP-waardige cross!