MX World

09/03/2023 09:54 - geplaatst door Stingray

Harfsen heeft de eer om het Dutch Masters of Motocross kampioenschap 2023 te mogen openen. Op zondag 19 maart is de wereldtop van de motocross te zien op het Peppelenbos-circuit in Harfsen. Met als absolute hoofdattractie 5-voudig wereldkampioen Jeffrey Herlings. Maar er is meer: een hapje en een drankje, plus een ‘blagenparadijs’ voor de kids.

  • Nederland is momenteel een toonaangevende crossnatie. De concurrentie komt graag naar ons land om in de MX1-klasse de strijd aan te gaan met wereldtoppers als Jeffrey Herlings, Brian Bogers enCalvin Vlaanderen. Herlings, vijfvoudig wereldkampioen met een totaal van 99 Grand-Prix zeges, komt na zijn magistrale showin 2012 opnieuw naar Harfsen. Bogers en Vlaanderen, inmiddels ook GP-winnaars, zullen zich echter niet zomaar gewonnen geven. Naast deze Nederlandse kanonnen zijn ook voormalig wereldkampioen Romain Febvre (Frankrijk) en zijn Australische teammaat Mitch Evans te zien in Harfsen. In de MX2-klasse zien we onder meer GP-toppers De Wolf, Moosdijk, Geerts en Elzinga, dus met deze mannen is spektakel gegarandeerd! Op 19 maart wordt in totaal in vier klassen, 85cc – 125cc – MX2 en MXGP, gestreden om de punten. De 85 en 125cc klasse vormen de kraamkamers voor de talenten van de toekomst, met dit seizoen opvallend veel buitenlandse inbreng. ‘Een dagje uit, een dagje Peppelenbos’ Deze slogan geldt ook dit jaar, want de Stichting Motorsport Harfsen heeft gezorgd dat er naast top motocross veel meer te beleven is. Naast een ruim aanbod aan eten en drinken wordt,opnieuw in samenwerking met Graaf Jantje kinderopvang, een compleet verzorgd blagenparadijsingericht. Op een afgesloten deel van het circuit zijn de kinderen in professionele handen en zullen ze maximaal vermaakt worden metonder meer springkussens, stormbanen, schminken, allerhande mini grondverzet voertuigen en tal van creatieve activiteiten.Kortom: terwijl de kids uitrazen in het blagenparadijs, kunnen papa en mama genieten van de sport. Netwerken op ons VIP-paviljoen Met de wereldtop op bezoek is de Dutch masters of motocross Harfsen ook bij uitstek het evenement voor regionale bedrijven om te netwerken. Zeker nu ook wereldtopper Jeffrey Herlings voor vuurwerk zal zorgen. Wilt u erbij zijn als de Max Verstappen van de motocross naar Harfsen komt?Op ons VIP-paviljoen zijn voor ondernemingen nog arrangementen beschikbaar om een daggeheel verzorgd te genieten van Herlings en de andere topcoureurs! Meer informatie op www.mxharfsen.nl