MX World

09/03/2023 18:15 - geplaatst door Stingray

  • Het F&H Kawasaki MX2 Racing Team heeft zijn nieuwe line-up onthuld voor de openingsrace van het seizoen in Argentinië. Het team heeft een goed laagseizoen achter de rug en is klaar om te presteren in 2023. Kevin Horgmo eindigde als vierde in het wereldkampioenschap MX2 in 2022 en wil dit resultaat dit jaar graag verbeteren. Naast hem staat de getalenteerde Spanjaard David Braceras, die doorstroomt van het EMX250-kampioenschap naar de MX2-klasse. De Grand Prix van Argentinië wordt verreden in Villa La Angostura, een van de beste circuits op de MXGP-kalender. Beide rijders staan ​​te popelen om te strijden en voor David is het de eerste keer dat hij een overzeese Grand Prix zal rijden, dus voor hem zal het een geweldige ervaring zijn. Kevin Horgmo: ''De wintervoorbereiding is heel goed verlopen. Ik heb genoten van mijn tijd op de motor en we zijn veel verbeterd. De race voorafgaand aan het seizoen liet dat niet echt zien, maar ik denk dat deze races daar voor zijn en ik heb veel geleerd. Vergeleken met vorig jaar wil ik constanter zijn en geen rare crashes hebben. Ik zat vaak in een goede positie en liet het resultaat aan me voorbij gaan. Mijn missie is om te verbeteren en nog sneller te zijn. Al het harde werk van de winter zal tijdens het seizoen zijn vruchten afwerpen. Ik kijk uit naar Argentinië.'' David Braceras merkte op: “We hebben tijdens de winter veel goede trainingen gegeven op de juiste banen en ik begon me op mijn gemak te voelen op de motor. We hebben veel aan de motor gedaan en de vering en andere aspecten gaan erg goed. Mijn doelen voor de eerste race in Argentinië zijn kijken waar ik sta en dat verbeteren in de volgende races. Ik ben heel enthousiast om naar Argentinië te gaan, aangezien de mensen daar ook Spaans spreken. De baan ziet er ook erg mooi uit en ik denk dat ik me goed zal aanpassen aan het soort zand van de baan. Het is echt snel en ik denk dat het een goede baan voor mij zal zijn.'' Nathalie Fase, Meam Manager voegde toe: ''F&H Kawasaki MX2 Racing Team zal dit seizoen met twee jonge, sterk getalenteerde rijders deelnemen aan het FIM Motocross MX2 Wereldkampioenschap. Kevin Horgmo, die vorig seizoen met ons als vierde eindigde in het wereldkampioenschap, ziet er na een perfecte wintervoorbereiding sterker uit dan ooit en is klaar om ervoor te gaan. Onze nieuwe Spaanse talentvolle lid van het team David Braceras is goed hersteld van een lichte blessure eerder deze winterperiode en we hebben er alle vertrouwen in dat alles stap voor stap met hem in orde zal komen gedurende het seizoen. De samenstelling van het team is iets veranderd, veel bekende gezichten al jaren bekend in de paddock, maar ook enkele nieuwe aanwinsten hebben hun intrede gedaan binnen het team wat verfrissend is! Zelf ben ik onlangs moeder geworden van een lief zoontje, dus ik zal de eerste races vanuit huis moeten coördineren. Uiteraard is dat nieuw om te ervaren, maar een goede voorbereiding is het halve werk en mijn partner neemt het samen met onze crew gelukkig over veel van mijn taken op locatie. We kijken terug op een goed seizoen vorig jaar en samen met al onze sponsors en Kawasaki zijn we klaar om nog verder te gaan. Het complete F&H Kawasaki MX2 Racing Team is gemotiveerd om het seizoen positief te beginnen en van daaruit verder te bouwen. Laat de goede tijden rollen!”