MX World

19/03/2023 18:29 - geplaatst door Stingray

Motorcross dood? In Harfsen was de queue om binnen te geraken nog langer dan in Lierop. Wat een volk daar voor de tweede ONK-proef. Jeffrey Herlings won de 500 cc voor Romain Febvre en Calvin Vlaanderen. Brent Van Donink kwam in de start van reeks twee ten val en blesseerde zich wellicht licht aan de onderarm Ook Brian Bogers liep vermoedelijk brandwonden op, door een uitlaat.

Janis Reisulis won de 125 cc voor Kasimir Hindersson en Damien Knuiman. Ian Ampoorter (6), Douwe Van Mechelen (7) en Louis Beernaert (11) toonden zich in de 125 cc. Geen Belgische zege in de 85 cc waar Jarne Bervoets in de slotreeks de duimen moest leggen voor Dani Heitink. Met twee vierde plaatsen mocht Dex Kooiker mee op het podium. Roan van de Moosdijk werd derde, derde en derde. Want om de zege in de 250 cc ging het tussen Rick Elzinga en Kay De Wolf, die met zijn zege in de slotreeks ook eindwinnaar werd. Bij het redigeren was de uitslag van de 500 cc nog niet vrij gegeven. In de eerste reeks won Helings voor Van doninck, Febvre en Vlaanderen. Jeffrey dubbelde in de slotreeks en Febvre besliste de strijd voor de tweede plaats in een Frans voordeel. Van de week de clips van Luc Vanderaa, onze man ter plaatse. Credits: Luc Vanderaa.