MX World

13/07/2015 18:54 - geplaatst door Marcel Dirks

De junior wereldkampioen 2014 was een van mijn favorieten voor het EMX250 van dit jaar. Tot voor Kegums overtuigde Hsu eigenlijk niet. Maar nu heeft hij het goede ritme te pakken. Ook de overige Rockstar Suzuki Europe rijders  doen het prima. Thor.

In Kegums pakte Hsu de reekszege mee en werd tweede in de eindstand. Het is zijn derde podium op rij. Beginnen we echter met de MX2-klasse. Op zo’n 70 km van Riga werd Jeremy Seewer alleen maar gepasseerd door de latere winnaar Max Anstie. Die zou ook over de verbazende Davy Pootjens heen gaan. De ganse reeks beet Seewer zich de tanden stuk op de Nederlander en werd vierde. Ook in de slotreeks startte Seewer op vier, enkel gepasseerd door een op revanche belustte Tim Gajser. Zo viel hij nipt van het podium, na een toch puike koers. Voor Hsu had er meer in gezet, was zijn eerste reeks niet zo slecht afgelopen. Mede door een slechte afstelling was hij zaterdag  pas achtste geworden. Onder zware omstandigheden lukte Hsu zondag zijn eerste reekszege. Ook Bas Vaessen toonde zaterdag zijn kunnen met een vijfde plaats. Zondag liep het wat minder voor Vaessen maar met een zevende plaats in de eindstand zet hij zijn beste seizoensresultaat neer. Vaessen reed zaterdag lang met de top mee. Zondag leek Vaessen weer te stunten, ditmaal rond de fel bekampte vierde plaats. Maar een late val fnuikte een topresultaat. Jeremy Seewer: “ Als ik Kullas voorbij gekund had, stond ik op het podium. Vier en vijf zijn uitstekende resultaten. Ik heb veel bijgeleerd n het zand. Dus ben ik best tevreden.”

Brian Hsu: “In de eerste reeks nam ik een verkeerde  beslissing over mijn vering. Mijn motor leek wel een wild paard. Ik durfde geen risico’s nemen. Ik had niet verwacht dat de slotreeks goed zou zijn. Er was maar een goede lijn. Daarom besloot ik telkens het geschikte ogenblik af te wachtne om aan te vallen. Ik had nooit verwacht dat ik met een 8-1 score nog op het podium zou staan. Ik ben een beetje bang voor Lommel. Ik ben niet sterk genoeg in het zand.” Bas Vaessen:  “Ik maakte een goede beurt in de start. Ik maakte wel een fout maar keerde terug naar de derde plaats. Ik was zelfs de snelste man op de baan in de slotreeks. De val verbrodde alles. Dat ik nu pas boven water kom is een gevolg van vele valpartijen en blessures die mijn voorseizoen deden mislukken. Nu komt alles blijkbaar in orde.”