MX World

05/07/2015 10:49 - geplaatst door Marcel Dirks

Gaat Marvin Musquin ook de dubbel lukken zoals verwacht wordt van zijn teamgenoot Ryan Dungey? Mmmmm, misschien wel. Maar net zoals Ryan werd ook Marvin verslagen in Red Budd. En niet zo’n klein beetje ook. Jeremy Martin is de man voor het ogenblik. En Musquin sukkelt met een weerbarstige pols.

Geen Martin, maar wel Joe Savatgy die het debat opende. En gelijk afsloot na een val in de eerste ronde. Martin nam over en vormde een kopgroep met  Cooper Webb en Musquin. Webb nam geen vrede met de tweede plaats en passeerde zijn ploegmakker in de vijfde ronde. Ook Musquin reed sneller dan Martin. Die leek de pedalen kwijt en moest bikkelen om uiteindelijk de derde plaats terug af te snoepen van Zach Osborne. Dan raakte  Jeremy er terug door en zocht Webb en Musquin terug op. Musquin haakte af na een val en zou achter Osborne op vier komen. Dan begon het gevecht tussen Webb en Martin. In de laatste ronde slaagde Martin er in om binnendoor te komen toen Webb de bocht te wijd nam. Osborne werd derde voor Musquin en Alex Martin. Christian Craig verwierf eeuwige roem door de tweede reeks als leider in te gaan. Maar de favorieten zaten er wel bij. Het leek er zelfs op dat Craig weg reed van de tegenstand, want Musquin werd zwaar aan de tand gevoeld door Webb.  Webb kwam in tweede stelling, en Musquin leek niet in beste doen. Hij zou in de zesde ronde ook nog eens Martin voor moeten laten en viel later zelfs uit de top vijf. Ondertussen kreeg Webb ook Craig te pakken. Met de leiding  was hij ook virtueel eindwinnaar. Maar opnieuw liet Cooper een steek vallen. Letterlijk en dat was fataal want op datzelfde ogenblik versierde Martin de tweede plaats en kreeg de leiding cadeau. Dat gaf Jeremy niet meer af en reed fluitend naar reeks- en eindwinst. Osborne was ondertussen tweede geworden. Craig was dolgelukkig met zijn eerste podiumplaats uit zijn carrière. Webb wed vierde voor Alex Martin en Musquin. Voor Martin is dit de vierde zege van het seizoen. Hij neemt ook de leiding over van Musquin die zijn slechtste resultaat van het seizoen neer zette. Jeremy Martin: “In de eerste reeks kreeg ik pijn in de armen. Ik kon dat ongemak  na enkele ronden overwinnen. Het werd een heerlijk gevecht tussen mij en Marvin. Hij is heel sterk en dwingt me tot het uiterste.”
  Musquin: “Het had erger gekund. Bij mijn val in Thunder Valley verrekte ik de ligamenten van mijn pols. Dat speelt me vier wedstrijden later nog parten. Het is te zeggen, voorheen minder maar vandaag voelde ik het kraken en ik wist dat het niet genezen was. Helaas werd het in de tweede koershelft erger en erger.”
Uitslag 250: Jeremy Martin, Millville, Minn., Yamaha (1-1) Zach Osborne, Abingdon, Va., Husqvarna (3-2) Cooper Webb, Newport, N.C., Yamaha (2-5) Christian Craig, Plymouth, Minn., Honda (6-3) Alex Martin, Millville, Minn., Yamaha (5-4) Marvin Musquin, France, KTM (4-6) Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha (9-9) Chris Alldredge, Powell Butte, Ore., Kawasaki (8-10) Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., KTM (7-11) RJ Hampshire, Hudson, Fla., Honda (14-8) Stand 250 kampioenschap: Jeremy Martin, Millville, Minn., Yamaha, 298 Marvin Musquin, France, KTM, 291 Zach Osborne, Abingdon, Va., Husqvarna, 207 Joey Savatgy, Thomasville, Ga., Kawasaki, 191 Alex Martin, Millville, Minn., Yamaha, 188 Jessy Nelson, Paso Robles, Calif., KTM, 188 Adam Cianciarulo, Port Orange, Fla., Kawasaki, 178 Matt Bisceglia, Tualatin, Ore., Honda, 142 Aaron Plessinger, Hamilton, Ohio, Yamaha, 142 Chris Alldredge, Powell Butte, Ore., Kawasaki, 137