MX World

23/06/2015 08:22 - geplaatst door Marcel Dirks

We krijgen de nabeschouwingen over de GP niet eens meer op één dag verwerkt. Vandaag beginnen we met J-TECH, het team dat Jens Getteman voor twee weken zag uit vallen. Ze probeerden het met Jordan Lacan, mar de jonge Fransman, die vaak in Spanje rijdt, is nog te groen. Het grote succes kwam van Nick Kouwenberg, die  het EMX250 als leider afsluit.

Naast de MX2 GP kwam Jtech-Honda in Duitsland ook in actie in de EMX250. Nick Kouwenberg zette in moeilijke omstandigheden door en mocht naar huis met de rode plaat. Vooral de manier waarop de ‘Kouwy’ vocht voor elk punt maakte grote indruk. In tegenstelling tot de vreugde in het EK verging het GP rijder Vsevolod Brylyakov en invaller Jordan Lacan veel minder. Brylyakov scoorde alleen in de tweede manche punten, terwijl de onfortuinlijke Lacan op zondag aan de kant moest blijven met een hersenschudding en een gebroken neus. Op zaterdag reed Kouwenberg van 27 in de eerste ronde naar 6 aan de meet. Zijn tempo was  meer dan behoorlijk, al kampte de #644 wel met pijnlijke armen. Door een val in de start moest Nick ook ‘s anderendaags van ver terugkomen. Daarin slaagde hij met brio! De Honda-Jtech piloot stuurde zijn CRF250R op magistrale wijze van de allerlaatste naar de zevende plaats. Uiteindelijk kwam de populaire Nederlander enkele puntjes te kort voor het podium, maar hij pakte wel de rode plaat!

Ook Jere Haavisto, de nummer twee van het Honda EK 150 van vorig jaar, deed het goed in Teuschenthal.  De vliegende Fin weet zich regelmatig te kwalificeren en liet ook dit weekend mooie dingen zien. In de GP was Brylyakov té onstuimig. Vseva betaalde zijn valpartijen cash want terugkomen was dit weekend heel moeilijk. Alleen in de tweede manche kwam hij tot scoren met een 18de plek. Ter vervanging van Jens Getteman kwam de jonge Fransman Jordan Lacan in actie. In de kwalificatie liep het voor Jordan helaas verkeerd. Lacan kwam in de kwalificatierace ten val door toedoen van een andere rijder waarna hij werd aangereden door twee andere piloten. Hopelijk zien we Jordan wel opnieuw in actie in Uddevalla waar over twee weken de GP van Zweden plaats vindt.  Brylyakov:” Het was echt een zwaar weekend. Op dinsdag had ik op training een vrij zware crash waarbij ik mijn enkel ontwrichtte en mijn ligamenten gekwetst raakten. Daardoor begon ik niet 100% fit aan het weekend, mijn doel was dan ook gewoon om zoveel mogelijk punten te pakken. Het werd een dag van te veel crashes en ook de omloop was moeilijk, op sommige plaatsen zelfs gevaarlijk. Ik houd geen goed gevoel over aan deze GP. Jordan Lacan: “Mijn weekend begon redelijk. We gingen op zoek naar de juiste afstelling op zaterdagmorgen en ik voelde de me goed. In de tijdstraining werd ik 22ste, wat op zich goed was om dat het verschil met de top-15 zo klein was. In de kwalificatierace had ik een goede start tussen de 10de en 15de plek maar op de tweede sprong veranderde een rijder van richting waardoor ik hard crashte. Als gevolg liep ik een gebroken neus en hersenschudding op. Het is heel teleurstellend om zo je GP weekend te moeten beëindigen. Toch wil ik heel het Jtech-Honda team bedanken.”  Nick Kouwenberg: “In de eerst race keek ik iets te lang de kat uit boom vooraleer ik begon te pushen. Die vierde plaats was niet slecht, maar ook niet goed. Ik had veel meer verwacht van de tweede manche. Door een crash voor mij in de start kwam ik zelf ten val. Ik moest van helemaal achteraan terugkomen en uiteindelijk werd ik zevende. Spijtig dat er geen podium in zat maar natuurlijk was het wel positief om die rode leidersplaat te pakken.” Albie Wilkie: “Ik heb er alles aan gedaan maar kwalificeren zat er niet in. De overstap naar de EMX250 is moeilijk en ik weet dat ik nog veel te leren heb.”