MX World

09/06/2015 05:39 - geplaatst door Marcel Dirks

Tussen de Gp’s van Frankrijk en Italië in, vond afgelopen weekend de derde proef van het BK plaats in Kester. Deze wedstrijd is een monument op de Belgische kalender en met het mooie weer kwamen enkele duizenden fans afgezakt naar de Kesterheide.    Thor it voor her volledige report

Bij de Nationalen MX1/3+MX2 kwam KFI Racing rijder Nils VandeBerg aan de start. Nils finishte 26e in de eerste manche (11e MX2) en kwam in de tweede manche als 19e (9eMX2) over de streep. Hiermee eindigt Vandenberg op deze technische omloop mooi als negende in de MX2 eindstand. In de tussenstand van het BK staat hij nu op de twaalfde plaats, slechts luttele punten verwijderd van de top 10.   In de Inters open klasse moest Kevin met zijn MX2 motor aan de bak samen met de zwaardere MX1 motoren. Met een twaalfde plaats in deze eerste manche werd Kevin als 4e MX2 rijder afgevlagd tussen diverse MXGP rijders. Deze twaalfde plaats in totaal kon hij net niet herhalen in de tweede reeks waar hij dertiende werd na opnieuw een sterke race waar hij tot enkele ronden voor het einde in de top 10 reed. In de slotmanche kon Fors na een slechte start al snel opklimmen naar de 13e plaats. Even na halfweg ging hij echter in de fout en viel terug naar de 25e plaats, waar hij ook finishte.    Kevin wordt in de eindstand 14e in de open klasse. Hij staat nu, met nog 1 BK proef te gaan op de elfde plaats in de tussenstand van het kampioenschap.    De volledige resultaten kan je hier vinden