MX World

08/06/2015 14:56 - geplaatst door Marcel Dirks

Het vorige weekeinde kregen we geen Steffie Laier op de GP invilars-sous-Ecot. Ze was aan de slag in Komen, waar ze haar plaats verdedigde in het VMCF kampioenschap voor Nationalen. Met wat vertraging maar toch nog redelijk toch? Foto's en meer onder Thor. Credits BVL

Laier had er duidelijk zin in want ze nam onmiddellijk de leiding. Half koers kreeg ze last van opgepompte armen en moest ze Stef Bastiaans laten passeren. In de laatste ronden kwam ze terug opzetten en finishte in het wiel van Bastiaans.
Er werden wat aanpassingen gedaan aan de motor zodat ze voluit kon gaan.
In de 2de reeks schoot ze als een pijl uit een boog uit het hekken en bouwde ronde per ronde haar voorspring op om zo de dag overwinning op haar naam te  zetten. Laier staat op het ogenblik aan de leiding bij de Nationalen MX2. Ook Brenda Wagemans reed een zeer sterke wedstrijd. Week na week maakt zij betere resultaten! Zij klom op tot een 6de plaats in het kampioenschap.  Dit weekeind verdedigde Laier haar leidersplaats in het Europese Kampioenschap (IMBA) te Denemarken. Ook daar komt een rapport over.