MX World

05/06/2015 06:08 - geplaatst door Marcel Dirks

De vijfde wedstrijd van het Europees Kampioenschap 125cc is niet naar tevredenheid van Miro Sihvonen verlopen. Op het mooie maar moeilijke circuit van Villars Sous Ecot bleef de Fin beide manches buiten de top tien. Met een elfde en vijftiende plaats kwam de Diga Racing-rijder beide manches tot scoren maar verliest hij de aansluiting in de titelstrijd. De GP van Frankrijk werd gewonnen door de Nieuw-Zeelander Josiah Natzke. Thor it voor het Diga Racereport

In de kwalificatie verkende Miro met zijn BO Oil gesmeerde SX125 het circuit. Met een negende trainingstijd kwalificeert de scholier zich probleemloos voor de wedstrijden. De eerste manche begint Miro redelijk aan de wedstrijd maar er is veel werk te verzetten. De gehele manche knokt hij voor wat hij waard is maar de crosser uit Vantaa kan de top tien niet binnen dringen en moet tevreden zijn met de elfde plaats.
Als het starthek voor de tweede manche valt komt Miro niet lekker uit de start en hij wordt in het achterveld opgenomen. Het rijden gaat nu duidelijk beter net als het inhalen waardoor er een mooie race wordt gereden. De verschillen in het deelnemersveld zijn minimaal en Miro moet kan ook hard werken op de punten in te rijden maar het lukt hem. Wanneer het zwart-wit naar beneden gaat heeft Miro de vijftiende plaats in handen. Zijn inzet wordt beloond met zes punten maar de aansluiting met de top drie in de tussenstand verliest hij. Er staan nog drie wedstrijden op de kalender maar de  achterstand van 54 punten op derde man Natzke is fors. Het grote voordeel voor de Fin is echter dat de wedstrijden in Lommel en Assen worden verreden op een zwaar zandcircuit! Volgende wedstrijd:
Op 13-14 juni gaat het Europees Kampioenschap voor de tweede keer dit seizoen naar Italie. Dan worden de punten verdeeld op het prachtige circuit van Maggiora. Of Thomas Sileika daar aan de start zal verschijnen is nog onduidelijk. De Let herstelt momenteel van een vingerblessure die hij de weer voor de Engelse wedstrijd op heeft gelopen in Genk.

Uitslagen UEM 125cc #5; Villars Sous Ecot, F:
Dagklassement 125cc:
1 Josiah Natzke N-Z KTM 1-1
2 Jorge Prado-Garcia E KTM 3-2
3 Maxime Renaux F Yamaha 2-3
4 Nathan Renkens B KTM 4-6
5 Filippo Zonta I Husqvarna 9-5
12 Miro Sihvonen SF KTM 11-15

Tussenstand UEM 125cc  na 5 wedstrijden:
1 Jorge Prado-Garcia E KTM 205
2 Maxime Renaux F Yamaha 200
3 Josiah Natzke N-Z KTM 190
4 Miro Sihvonen SF KTM 136
5 Conrad Mewse GB KTM 130

Tussenstand EMX MX2  na 4 wedstrijden:
1 Adam Sterry GB KTM 150
2 Nick Kouwenberg NL Honda 147
3 Damon Graulus B Yamaha 140
4 Maxime Desprey F Kawasaki 134
5 Alvin Ostlund S Yamaha 104
39 Thomas Sileika Let KTM 3

Door: Steven van Kempen/KEMCO