MX World

26/05/2015 17:02 - geplaatst door Marcel Dirks

Matterly Basin – Op het prachtige circuit van Matterly Basin heeft Anton Gole punten weten te pakken voor het Europees Kampioenschap MX2. De Zweed kwam voor de eerste keer in actie op het circuit nabij Winchester.   Thor voor meer

De eerste manche reed de 18-jarige crosser zich in de punten met een 18e plaats, de tweede manche lukte dat helaas niet. Zowel Ludovic Brevers als Ingvi Bjorn Birigisson wisten zich helaas niet de kwalificeren voor de beide manches op de zondag. De Brit Adam Sterry wist voor eigen publiek de wedstrijd te winnen, daarbij is hij ook de nieuwe leider in de tussenstand.

Tijdens de kwalificatietraining wist Anton zich direct voor de wedstrijden te plaatsen. Ludovic en Ingvi probeerde het later op de dag via de laatste kans maar beide behaalde niet het gewenste resultaat. Ludovic mist na zijn schouderblessure het juiste ritme om direct volop te knallen. Een schuiver in de beginfase deed hem de das om. Ingvi kwam heel goed uit de start maar in de eerste bocht ging de Ijslander in de fout. Vervolgens rijdt de CreyMert Racing-rijder een knappe wedstrijd waarin hij zich uit het achterveld weet op te werken naar de 20e plaats. Hij bleef vechten tot aan de finishvlag en dat geeft het team vertrouwen voor de nabije toekomst.
De eerste manche van Anton begint aardig en ondanks wat duw en trekwerk in de eerste bocht blijft hij op twee wielen. Vanuit het achterveld werkt hij zich snel naar voren en na bijna tien minuten wedstrijd wordt de jacht geopend op Lars van Berkel. Dit verloopt echter niet naar wens en er gaan naast tijd ook plaatsen verloren.  In de tweede helft van de wedstrijd komt Anton terug van de 24e naar de 18e plaats waarmee hij drie punten weet te veroveren.
De start van de tweede manche was beter maar ook de buurman vertrok goed. Hij dwong Anton steeds verder naar de binnenkant waar hij werd opgesloten. Niet veel later krijgt de Honda-rijder ook nog een steen op zijn bril waardoor er schade ontstaat. De gevallen regen en het missen van de crossbril brengt Anton in de problemen, ondanks de inzet moet de talentvolle crosser uit het Zweedse Lindome genoegen nemen met de 24e plaats.

Volgende wedstrijd:
Op 20-21 juni gaat het kampioenschap verder in het Duitse Teutschenthal. Op 7 juni wordt de volgende wedstrijd van het Belgische Kampioenschap verreden op het historische circuit van Kester.

Uitslagen UEM MX2 #4; Matterly Basin, GB:
Dagklassement:
1 Adam Sterry GB KTM 2-3
2 Steven Clarke GB Husqvarna 3-4
3 Damon Graulus B Yamaha 11-1
4 Darian Snayei USA Kawasaki 1-12
5 Nick Kouwenberg NL Honda 6-6
27 Anton Gole S Honda 18-24

Tussenstand EMX MX2  na 4 wedstrijden:
1 Adam Sterry GB KTM 150
2 Nick Kouwenberg NL Honda 147
3 Damon Graulus B Yamaha 140
4 Maxime Desprey F Kawasaki 134
5 Alvin Ostlund S Yamaha 104
33 Anton Gole S Honda 9

Door: Steven van Kempen/KEMCO
Foto: Gino Maes