MX World

26/05/2015 12:36 - geplaatst door Marcel Dirks

Na de wedstrijd in Spanje was Miro Sihvonen heel teleurgesteld. De Fin mist het podium in Talavera de la Reina. In Engeland wist hij zich te herstellen. Tijdens de laatste motortraining voor de Britse wedstrijd ging Thomas Sileika onderuit. Op het circuit van Genk ging het mis waarna er een arts werd bezocht. Op de gemaakt foto’s was geen breuk te zien maar op advies van de arts werd besloten om dit weekend niet in actie te komen.

De start in reeks een is redelijk en de crosser uit Vantaa begint nipt in de top tien aan de wedstrijd. Het circuit is bijzonder snel en de verschillen zijn minimaal. Miro rijdt een geweldige wedstrijd en weet zich in bijna 15 minuten op te werken naar de zesde plaats. Vervolgens weet hij de aansluiting te vinden bij de Italiaan Cislaghia en de Nieuw-Zeelander Natzke. Natuurlijk verkopen beide rijders hun huid duur maar binnen een ronde worden beide crosser door Miro gepasseerd. De volgende collega die in beeld komt is de leider in de tussenstand. Prado-Garcia moet net voordat het bord van de laatste twee ronde uitgaat zijn derde plaats afstaan. Miro komt als derde over de finish en daar is het Belgische team bijzonder tevreden mee!
De tweede manche begint niet heel goed want Miro komt niet lekker over het starthek. In slechts tien minuten werkt Miro zich van de 22ste naar de dertiende plaats maar dan gaat het mis. Door een valpartij zakt de KTM-rijder terug naar de 19de plaats, een ronde later gaat het weer mis. Miro gaat nogmaals tegen de grond en zakt terug naar de 25ste plaats. In de tweede helft van de wedstrijd weet hij gelukkig nog plaatsen goed te maken, zijn inzet wordt beloond met een 19de plaats en de daarbij behorende twee EK-punten.