MX World

26/05/2015 12:06 - geplaatst door Marcel Dirks

Voor Christophe Charlier, de enige 24MX Honda rijder in Matterley Basin, werd de Britse GP een weekend om vlug te vergeten. De Franse MXGP-rookie werd het slachtoffer van een ernstige buikgriep. Na de stilgelegde eerste race van de dag was Christophe helemaal uitgedroogd en uitgeput. Charlier moest dan ook opgeven voor de herstart en de tweede manche.

Nochtans begon de wedstrijddag goed voor “CC23”. Charlier voelde zich in zijn sas op het snelle en vloeiende Matterley Basin. Op zaterdag werd hij gehinderd tijdens zijn snelle ronde in de tijdstraining maar in de warm-up op zondag zette Christophe een fraaie derde tijd neer. Ook in de eerste race startte Charlier sterk. Bij het ingaan van de eerste bocht zat hij zelfs vierde. Hoewel de ex-Europese MX2 kampioen in de openingsronden terrein verloor, kwam hij net terug toen hij 13de hing en de wedstrijd werd stilgelegd om een gecrashte rijder te verzorgen.

Op dat moment had Charlier al verschillende keren overgegeven. Toen de 24MX Honda piloot lijkbleek en helemaal uitgedroogd binnen kwam, was meteen duidelijk dat hij dringend medische verzorging nodig had. In dergelijke omstandigheden kon Christophe onmogelijk van start gaan in de herneming. Christophe Charlier: “De verschrikkelijke krampen in mijn maag, de uitdroging en koorts waren al erg genoeg, maar nog erger is misschien wel het feit dat ik mijn kansen niet heb kun verdedigen. Ik voelde me dit weekend goed en ook mijn start in de eerste manche was prima. Van ‘s morgens voelde ik me al allesbehalve lekker. Tijdens het rijden ging het van kwaad naar erger. Zelfs op de motor was ik zo ziek dat ik moest  overgeven. Ik heb mijn huid zo duur mogelijk proberen te verkopen maar ik had gewoon té weinig energie om nog veilig te kunnen rijden in de herstart. Helaas kan dit gebeuren, we gaan er nu alles aan doen om zo fit mogelijk aan de start te komen in Frankrijk.”

Steven Lettani: “Het was pijnlijk om te kijken, maar gezien de omstandigheden heeft Christophe zich helemaal gegeven. Hij kwam totaal verzwakt van de motor en het was dan ook zinloos om nog verder te rijden. Gedehydrateerd en rillend van de kou, zonder energie in je lijf een GP afwerken is niet alleen onmogelijk het is ook aartsgevaarlijk. Jammer genoeg was er in deze situatie geen alternatief. Hopelijk herstelt Christophe nu goed zodat hij klaar is voor z’n thuis GP in Villars. Hoewel het voor ons een Grote Prijs was om snel te vergeten, deed het plezier om zoveel fans te zien genieten van de races en het unieke circuit. Proficiat aan organisator Steve Dixon en zijn ploeg voor een erg geslaagd evenement!”