MX World

22/05/2015 08:23 - geplaatst door Marcel Dirks

Het lange Hemelvaartweekend werd door het Diga Racing Team gebruikt om Thomas Sileika meer wedstrijdritme te bieden. De 17-jarige crosser heeft een mager voor seizoen gehad door een liesblessure. Zijn voorbereiding verliep niet naar wens. Het gebrek aan wedstrijdritme brengt hem tijdens de EK-wedstrijden in de problemen. Op Hemelvaartsdag kwam Thomas in actie in het ONK in Rhenen. Zondag stond Wuustwezel op het programma. Door verplichtingen op school kwam Miro Sihvonen dit weekend niet in actie.

Rhenen:
Na het circuit goed verkent te hebben sloeg Thomas zijn been vol vertrouwen over zijn machine voor de eerste manche van de dag. De KTM-rijder heeft geen beste start en moet zich vanuit het middenveld naar voren zien te werken. Hij is bezig aan een mooie inhaalrace maar een valpartij gooit roet in het eten. De weg kan op eigen kracht wordt vervolgd maar schade aan de motor zorgt ervoor dat de manche vroegtijdig beƫindigd moet worden.
De tweede manche verloopt beter voor Thomas die zich direct in de punten weet te vestigen. Er volgen een aantal mooie duels want een top tien notering ligt er voor het grijpen maar dat lukt helaas niet. Thomas komt op een elfde plaats over de finish. Wuustwezel:
De internationale motocross van de Molenberg in Wuustwezel staat al vele jaren op de BMB-kalender. Tijdens deze 45e editie kwam Thomas ook in actie. Met zijn BO Oil-gesmeerde KTM komt beide manches heel goed uit de start en vierde respectievelijk vierde en achtste tijdens de manches. Vooral het einde van de tweede manche heeft hij het zwaar door pijnlijke onderarmen. Met deze wedstrijden onder de wielen door kijkt Thomas met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd. Volgende wedstrijd:
Op het prachtige maar lastige circuit van het Britse Matterly Basin wordt komend weekend de vierde wedstrijd van het Europees Kampioenschap verreden. Zowel Miro als Thomas komen in actie in het zuiden van Engeland.