MX World

18/05/2015 10:50 - geplaatst door Marcel Dirks

Zowel op donderdag als zondag kwam Mike Vanderstraeten in actie. Opvallend: in Rhenen en in Wuustwezel kwam hij aan de start op Yamaha. De tweede manche in Rhenen was zijn beste uitslag: hij werd zevende. Het verhaal van Mike kan je verder lezen door te klikken.

Die zevende plaats werd gerealiseerd met een Yamaha. De overstap is gemaakt omdat Mike zich niet tevreden voelde op de Husqvarna. Zondag op het circuit van Wuustwezel ging het tijdens de eerste manche mis. Mike kwam ten val en liep een pijnlijke schouder op waarna hij niet meer in actie kwam.   Rhenen: De start is niet heel goed en met pijn en moeite komt de crosser uit Tessenderlo op een 26ste plaats uit de eerste ronde. Na bijna tien minuten wedstrijd komt Mike de punten in waarna hij zijn eigen tempo goed vast weet te houden. Dit resulteert nog in een paar mooie duels die stuk voor stuk door Mike in zijn voordeel worden beslist.
In de pauze wordt er aan de afstelling gewerkt door en later bleek dat een goede keuze. De start van de tweede manche is goed maar vanaf de buitenkant is het onmogelijk om in de top vijftien uit de eerste bocht te komen. Mike begint net in de punten waarna hij aan een mooie opmars begint. Er worden nieuwe lijnen ontdekt waarmee hij een heel mooi tempo kan rijden. Met succes want vanaf de 17de plaats in de eerste ronde komt de snelle Belg terug naar de zevende plaats! Met deze score verstevigd Mike zijn tiende plaats in de tussenstand van het ONK na drie van de zeven wedstrijden. Wuustwezel: Ook hier is de start niet goed. De eerste ronde wordt op de vijftiende plaats afgesloten. Er worden snel twee plaatsen gewonnen maar dan gaat het mis! Mike komt ten val en loopt daarbij een pijnlijke schouder. De wedstrijd wordt vroegtijdig verlaten waarna de spullen worden ingepakt en de reis naar het ziekenhuis wordt gemaakt. Over de uitslag is op dit moment nog niets bekend.