MX World

08/09/2014 16:41 - geplaatst door Marcel Dirks

Twee formele Rockstar Energy Suzuki’s onder de tenten in Trindade. Mogelijk keek men bij het team wat zuurtjes toen ex-teamlid Julien Lieber twee formidabele starts liet zien. Maar wat Suzuki in huis had was (gedeeltelijk) best te pruimen.

Kevin Strijbos verzekerde zich namelijk van de derde plaats in de WK-stand. Nummer vier en vijf, Clement Desalle en Steven Frossard kunnen hem niet meer bij benen. Toch werd het geen feestdag in Trindade. Enkele maanden geleden won Kevin nog een manche in Beto Carrero. Een kapotte laars zorgde zaterdag voor ongemak. In de eerste manche was Ferris te klein voor Kevin, maar die beet zich wel de tanden stuk op Steven Frossard, die tweede bleef achter Nagl. Goed resultaat, wat nog ruim uitzicht gaf op een mogelijke GP-zege. Maar Kevin zou met Frossard ten val komen in de start van de tweede manche. Dead-last ging hij van start. Hij had te veel tijd verlorenom de motor aan gang te krijgen. Zo ging het niet echt goed vooruit, ook al waren er maar achttien rijders op de baan. Met enkele valpartijen van rijders voor hem (o.a. Ferris, beenbreuk) sloot Strijbos af op negen. Strijbos: “Met de snelheid die ik had, zou ik het podium gehaald moeten hebben. De eerste reeks was goed begonnen. Toch miste ik een goed ritme en goede lijnen in het begin. Na 10 minuten ging het beter, maar ik kreeg de kloof op Frossard niet dicht. In de tweede start was ik heel goed mee weg, maar ik verloor snelheid op de lange rechte lijn. De omloop was goed gesproeid. Ik had in de verkenningsronde goed opgelet waar het glad was. Helaas voor mij was het Frossard die onderuit ging. Ik zou nog aan de val ontsnapt zijn, maar een van de locals reed op me in. Ik kon niet snel herstarten, maar daarna was mijn snelheid best goed.” Over naar de MX2 dan. Na de split met Lieber blijft alleen Seewer nog over met Coldenhoff. Seewer die met Guillod en Tonus straks toch maar mooi als outsider naar de MXon gaat. Een matige eerste reeks liet Seewer en Coldenhoff uit komen op tien en elf. Niet goed dus, en Seewer had dat zeker begrepen. Hij vertrok in het spoor van Butron en Lieber als derde. En zou als enige standhouden voorin. Een tweede plaats leek haalbaar tot Ferrandis (eindzege), Febvre (eindzege) en Tixier (wereldtitel) alle zeilen bij zetten. Vijfde plaats voor Seewer, zijn tweede ondertussen. Coldenhoff werd overnieuw tweede. Jeremy Seewer: “Zaterdag kende ik pech met een defecte achterrem. Zondag was de omloop lichtjes aangepast.  Hij was sneller, met veel grip, maar met vervelende kantjes.  In de slotreeks sneed Butron me de pas af, maar ik kon snel doorstoten naar de tweede plaats. Ik droomde zelfs even van het podium. Tot die krijgers achter mij aan kwamen.”

Glen Coldenhoff: “Het was zwaar vandaag, mede door de hitte. Raar is dat ik me veel beter voelde dan in Lommel. Hoewel de uitslag zulks niet zegt. Hier reed iedereen bijna even snel. Daardoor kon ik weinig goed maken.”