MX World

31/07/2014 15:11 - geplaatst door Marcel Dirks

Wij kennen het Rockstar Energy Suzuki Europe team als de rust zelve. Toch lieten Ramsbacher en Co ons deze week twee maal schrikken. Eerst met de ontbinding van het contract met Julien Lieber en zopas met de mededeling dat Glenn Coldenhoff zondag zal starten in Lommel.

Het enige wat nog in de weg zou kunnen staan is niet de knieblessure. Coldenhoff liep afgelopen week een lichte blessure op aan de hand.   Coldenhoff: “Goed om weer terug te zijn in het rennerskwartier. Al rekende ik voor mijn rentree op betere omstandigheden. Op training maakte ik een high-sider en raakte met de rechter hand bekneld tussen het remhendel. Niks gebroken, maar ik kon toch enkele dagen niet met de motor rijden.”   Eigenlijk lag de rentree voor de hand. Glenn is een zandrijder van nature uit. Dat kan zeker in Lommel het verschil maken.   Coldenhoff: “Ik ben fysiek in orde, dank zij het vele werk tijdens de revalidatie. Maar het rijden kan natuurlijk niet zo zijn als in het begin van het seizoen; Met een goede start en een goed ritme hoop ik toch op een top vijf in beide reeksen.”   Coldenhoff stapt volgend jaar over naar de MXGP, voor Suzuki.   Daar liet men ook wat meer los over de scheiding met Lieber.   Thomas Ramsbacher: “ We wensen Julien het beste in zijn carrière. Hij heeft ongetwijfeld talent als motorcrosser. Het was voor ons beiden best om andere wegen in te slaan, omwille van verschillende redenen.”   Jeremy Seewer staat er dus niet alleen voor in de MX2. Hij is er toch niet gerust in.   Seewer: “Het zal hard worden voor mij. Ik mot definitief verhuizen naar een locatie waar ik in het zand kan trainen. Zelfs al heb ik het gevoeld dat ik het steeds beter doe, de zandrijders zijn me nog te snel af.”

Kevin Strijbos moet het dan wel helemaal alleen doen. Kevin miste zondag op een zucht zijn eerste GP-zege. Na een dipje in de tweede reeks verloor hij de spurt om de tweede plaats, die hem sowieso over Van Horebeek naar de zege zou gebracht hebben.
Strijbos: “Lommel is zwaar, maar normaal rij ik daar goed. Caïroli wordt weer de te kloppenman, maar we hebben heel wat zaken doorgenomen om beter te zijn in het zand. Het komt wel in orde dat ik de enige van het team ben. Het levert wat meer druk op, maar het team slaagt er in om dat niet echt te laten merken. Ze hopen dat ik het goed doe, en daarom  ga ik proberen om de top te halen, of toch op zijn minst het podium.”   Over de blessures wil Strijbos het volgende kwijt: “Er zijn veel gekwetsten. Dat is de wet van deze sport. Ik had ook mijn deel in het veleden, zelfs deze winter.” Strijbos kan in Lommel derde worden in de WK-stand.   Tot slot rekent met bij Suzuki op een knalprestatie van Brian Hsu. Hij verdedigt de leidersplaats in het EMX125 cc met een boni van 12 punten op Davy Pootjes. Vraag is of Pootjes  voldoende hersteld is om van start te gaan.