MX World

30/07/2014 19:11 - geplaatst door Marcel Dirks

KTM kondigt aan dat het een vijfjarige samenwerking aangaat met Letlands talent Pauls Jonass, Pit Beirer bevestigt dat Jonass van 2015 tot eind 2019 als KTM Fabriekspiloot zal fungeren.
Met deze zet gaat KTM de weg verder om de beste, jonge talenten aan te trekken zodat de talentvolle rijders onder de beste begeleiding door kunnen groeien naar het allerhoogste niveau. Thor it voor meer hierover

Jonass viel al langer onder de KTM-radar, hij vloog werkerlijk door de junior-klassen de laatste jaren. De nu 17-jarige Let heeft al een decade ervaring op hoog niveau en won al heel wat trofeeën en titels. In de jaren '07 en '08 won hij nationale titels in de Baltische landen in de 65cc-klasse. Hij werd in 2011 85cc junior wereldkampioen en maakte in datzelfde jaar een indrukwekkend debuut in het zware ADAC-kampioenschap, hij won daar op één na alle reeksen van het kampioenschap, in die andere reeks werd hij tweede. Pauls ging in 2012 aan de slag in de 125cc-klasse en werd tweede in de EK-wedstrijd in Uddevalla en een maand later werd hij derde in Sevlievo. In 2013 werd hij Junior wereldkampioen bij het Jacky Martens Team. Dit seizoen komt hij afwisselend uit in het EK en WK MX2 voor het Marchetti Racing KTM Junior Team. Vorige week kondigde KTM Racing al aan dat ze Nederlands talent Davy Pootjes onder hun vleugels hadden genomen, deze twee talenten gaan we vast en zeker nog vaak terug op de podia terugzien.