MX World

16/06/2014 13:06 - geplaatst door Marcel Dirks

De “New Kid” straalt weer van zelfvertrouwen. Ook bij interviews zoals afgelopen dinsdag in Dworp, komt hij beter uit zijn woorden dan ooit; Kevin Strijbos is back en hoe. Hij was in Maggiora zelfs de betere van zijn ploegmaat Clément Desalle. U leest hier hoe Kevin derde werd in Italië. Thor.  

Strijbos haalde in Maggviora zijn vierde podium van het seizoen, achter Caïroli en Van Horebeeck. Desalle werd vierde. Arm pump verhinderde dat Kevin nog inliep op Frossard. Strijbos begon als zesde aan de wedstrijd, maar het kostte toch wat tijd en moeite eer hij Evgheny Bobryshev tot de orde riep. Vooraan viel even later Desalle weg en zo belandde Kevin in vierde stelling. In de slotreeks kwam Kevin weer als zesde door, en nu ging het voorbij Karro, Frossard en Philippaerts naar plaats drie. Hij strandde op welgeteld 1.2 seconde van Van Horebeeck. Niemand vormt een bedreiging voor de vierde plaats in de WK-stand. Al wordt opklimmen ook niet  makkelijk. Het verhaal Desalle begon heel goed. Clement klitte vast in het spoor van Caïroli. Tot Clement een verkeerd spoor koos bij een jump en buiten de baan belandde. Hierdoor werd hij teruggeslagen en zou zevende worden. Na een niet al te beste start passeerde Desalle als achtste na een ronde; Hij bleef regelmatig opklimmen, maar meer dan de vierde paats zat er niet in. Hij moet wel opletten voor zijn tweede plaats. Van Horebeeck nadert tot op drie punten. Kevin Strijbos: “Ik ben zeer tevreden omdat ik in de eerste ronden goed mee kwam. Ik had wel last van dikke armen, maar ik kon een hoge snelheid aanhouden. Ik werd ook wel wat geholpen door enkele valpartijen van anderen. De start van de tweede reeks was nog beter. Om te passeren moest je wel aggressief rijden.”

Clement Desalle: “Ik deed wat ik kon. In de eerste reeks was ik echt goed aanhet rijden. Een klein foutje had grote gevolgen. Ik reed volgas naar een sprong in een goed spoor. In de lucht zwabberde mijn stuur heen en weer, met een grote crash voor gevolg. Ik kon hernemen, met verbogen hendels. Met veel pijn aan de pols haalde ik de finish. De dokter constateerde dat er niets gebroken was. Ik startte slecht, en tot overmaat van ramp kwam mijn kikckstarter los. Ik reed van acht naar vier, meer zat er niet in. Ik ben ontevreden, maar teglijkertijd had de valpartij ook veel slechter kunnen uitpakken.” Credits: Suzuki