MX World

14/05/2014 21:05 - geplaatst door Marcel Dirks

Kenny Vandueren sukkelde het laatste jaar zowat van blessure naar blessure maar de 24-jarige KTM-rijder gaf nooit op en werkte zich de laatste maanden weer naar een hoog niveau. Kenny koos dit jaar voor de nieuwe EMX300-klasse, een klasse waar nog niet het gros van de rijders voor kiezen maar de 300cc-tweetakten krijgt van ons het voordeel van de twijfel. Afgelopen weekend reed Kenny zijn eerste wedstrijd sinds tien maanden en hij deed dat verre van slecht, hij miste zelfs maar nipt het podium..... Thor it voor Kenny zijn reactie na Talavera de la Reina, ook hebben we voor zijn fans een leuke fotoreeks van Gino

Klik hier voor de fotoreeks Kenny Vandueren: Ik ben blij dat ik weer ben mogen afreizen naar Talaveira afgelope weekend, het was een tijdje geleden, bijna een jaar en ik keek er enorm naar uit om aan de start te staan na toch een harde en zware revalidatie! s'Morgen in de tijdstraining had ik dadelijk een goed gevoel op het circuit, ik had er in het verleden ook al gereden bij de EMX2. Ik had tot het laatste gewacht om een tijd te zetten omdat ze het veel te nat hadden gesproeid, maar ik had dan toch nog de 2de tijd achter Bernardini.

In de eerste reeks had ik de kopstart maar maakte een foutje eerste bocht waardoor ik op plaats 3 kwam te zitten, halverwege kon ik opschuiven naar de 2de plaats achter Lewis Gregory, ik had wel de snelste rondetijd maar het wedstrijdritme zat me toch nog niet echt goed, ook beetje door de zenuwen doordat ik mijn eerste wedstrijd reed na 10 maanden inactiviteit en heb ik halverwege de reeks de 2de plaats verloren. Ik ben gewoon men eigen wedstrijd gaan rijden en op plaats 3 binnengekomen. Ik was niet echt tevreden, maar na zo een lange periode uit te zijn wist ik ook niet wat ik er van moest verwachten!

Van zaterdag op zondag hadden ze het circuit er nogmaals schandalig nat bij gezet, zelfs vlak voor de 2de reeks van ons en in de 2de reeks was ik slechter weg rond de 5de plaats maar het was overal maar 1 droge lijn op bepaalde plaatsen, ik had totaal geen vertrouwen meer en het ging me ook niet soepel. Daardoor ben ik een beetje te fel op safe gaan rijden en heb ik de motor nog is stilgeremd en ben ik 5de binnen gekomen, ik was dan wel een beetje teleurgesteld maar het leek meer een moddercross dan wel met 37 graden wat wel spijtig was van zo een mooi natuurlijk circuit.

Stiekem hoopte ik op het podium maar nu weet ik wel wat me nog te doen staat voor Matterley Basin.