MX World

13/05/2014 16:43 - geplaatst door Marcel Dirks

Om de GP van Spanje af te sluiten blikken we met KEMEA terug op de wedstrijd in Talavera de la Reina. Tenzij er zich natuurlijk nog iets spectaculair zou openbaren.  Op naar het verhaal van Petar Petrov en Luke Styke.  

Petar Petrov is in het Spaanse Talavera de la Reina negende. Op de natuurlijke omloop werd de Bulgaar na twee slechte starts 9de en 10de in de manches. Australiër Luke Styke werd 17de  in de eindstand. Hij noteerde wel zijn beste reeksuitslag met een elfde plaats in de eerste manche. 
Ook de Kemea-rijders kloegen over het slechte sproeien. Met één goede lijn liet zich dat voelen in de kwalificaties. Petrov en Styke werden 9 en 12. Na een matige start moesten Petar en Luke aanschuiven in de file.Toch boekten beiden winst met Petrov op 9 en Styke op 11.
Dat het nog slechter kon bewees Petar door als laatste te starten in de finale. Hij zette echter scherp aan in de eerste ronde en passeerde als 14de.  Hij zou uiteindelijk een al bij al mooie t10de plaats laten vastleggen. Styke die vlak achter de kopgroep weg was maakte wat stuurfouten. Hij zakte heel diep terug   door het stil remmen van de motor. Het zou voor hem een teleurstellende 21ste plaats worden. Petar Petrov: “Ik ben tevreden dat ik twee keer in de top 10 heb kunnen finishen. Ik heb niks kunnen trainen tussen de wedstrijden. Eerst blesseerde ik mijn enkel en de week daarop kampte ik met een virus. De snelheid goed en daar ben ik blij om. In de eerste reeks waren mijn tijden sneller dan deze van Ferrandis. Die finishte derde en ik negende. Het was zo moeilijk om te passeren. Daarom was de start superbelangrijk. In de tweede reeks was ik laatste in de eerste bochten. Ik werk nu hard om mijn starts te verbeteren. “
  Luke Styke: Het rijden ging vrij goed. Met een elfde plaats in de eerste manche had ik mijn beste resultaat to hiertoe. Mijn eerste doel was de top 10 binnendringen. Met de elfde plaats ben ik daar niet ver meer van verwijderd. In de tweede reeks viel ik stil in een bocht en verloor veel plaatsen.”
  Volgende week staan Petar, Luke en Cyril Genot aan de start van de vierde proef voor het ONK in Harfsen.