MX World

12/05/2014 12:26 - geplaatst door Marcel Dirks

Vorige week lieten we u wat in het ongewisse over het 24 Honda MX Team. Het nieuwsaanbod is vaak zo groot tegenwoordig dat je moet selecteren. Maar het was ons niet ontgaan dat Xavier Boog in Valkenswaard een puike cross reed. Kopstart in de eerste reeks en verder een mooie zevende en negende plaats. Dat mocht er zijn. Daarenboven haalde Jens Getteman ook nog eens 3 WK-punten op. Dat smaakte naar meer. Thorren dus.

In Talavera zat Boog het ganse weekeinde op hetzelfde niveau. Die regelmaat loonde. Boog bezette na afloop van de Spaanse GP de zesde plaats in de eindstand. In de eerste reeks knalde Boog zich verdorie zonder pardon naar de leiding. Tegen de latere winnaar Clément Desalle kon hij niet op in de eerst ronde. Nadien kreeg Boog ook nog eens de wereldtop over zich, maar hij hield een puike zevende plaats vast. Van de perfecte start in de eerste manche belandde Xavier in de ‘starthel’ in reeks twee. Door wielspin miste hij zijn start compleet en moest vanop de voorlaatste plaats in de achtervolging. Ook nu kwam hij in de juiste flow. Boog bleef opklimmen en kreeg na 20 minuten Tyla Rattray in zijn vizier. Ondanks de zware voorgaande inspanningen beet de 24MX Honda rijder zich vast. Die vastberadenheid werd alsnog beloond want Xavier werd in de slotronde keurig 9de, goed voor 12 WK-punten.
  Boog: “Dit was het eerste weekend waarin het plaatje tijdens alle sessies helemaal klopte. Ik zat altijd in de top 6, top 7. Mijn start in de eerste reeks was perfect! Alle rijders die in de eerste reeks voor me zaten, reden gewoon een stukje sneller. Maar aan de andere kant draaide ik tijden die op slechts een seconde van het podium zaten. Dat zat er in mijn voorgaande GP’s dit jaar nog niet in. Zo goed als mijn start in de eerste manche was, zo slecht was die van reeks twee! Maar ik heb alles gegeven. Uiteindelijk kwam ik als 9de binnen. Het deed me plezier dat ik Rattray nog kon pakken!”
  Minder goed nieuws kwam er uit het Getteman-kamp. De Welle-naar. We laten het hem zelf vertellen:   Getteman:“Mijn tijdstraining zaterdag was niet slecht . De kwalificatierace was een ramp. Ik crashte twee keer, remde de motor dood en ik kon niet in mijn ritme komen. Op zondagmorgen voelde ik opnieuw pijn in mijn pols tijdens de warm-up. Daarom besloten ik niet van start te gaan. Ik wilde geen risico’s nemen om het probleem met mijn pols te verergeren. Ddinsdag heb ik een afspraak met een handspecialist, daarna weten we meer.”