MX World

09/04/2014 14:32 - geplaatst door Marcel Dirks

Met de wedstrijd van zondag in Arco di Trento snijdt het WK de Europese ronde aan. Pas eind september volgen er nog twee Zuid-Amerikaanse wedstrijden. De week rust tussen de GP’s werden op diverse wijze benut door de twee Belgische Suzuki-rijders. Kevin Strijbos deed in Mons een gooi naar het BK terwijl Desalle voor de tweede maal op rij het BK links liet liggen. Hij koos voor motortraining, een mountainbike ritje en rekende en passant ook af met een lichte verkoudheid. Thor it.  

Desalle:” Ik ben gewoon wat met de motor gaan rijden. Geen testen of zo. Ik hou l van de baan in Arco, het is ook een mooie plaats tussen de bergen. Het is een goede omloop. Ik hoop wel dat de baan werd aangepast.  Het lijkt alsof het de laatste jaren steeds moeilijker wordt om te passeren. Het zou leuk zijn om in Arco te kunnen winnen. Ik denk er constant aan, ik ben echt gefocust op het weekeinde.” Dat zou Desalle best een duwtje in de rug kunnen geven. Hij staat momenteel vierde in de WK-stand op 31 punten van Caïroli. Strijbos staat zesde. De Nederlandse rising star, Glen Coldenhoff verkeert in de vorm van zijn leven. Hij boekte in Beto zijn eerste reekszege in de slotreeks en werd tweede algemeen. Dat brengt Coldenhoff in het spoor van leider Tonus, op slechts twee punten. Julien Lieber lijkt op zoek achter zijn goede vorm. In Mons zagen we hem uitstekend bezig vlak achter de klassieke MX1-rijders. Veel wordt ook verwacht van Jeremy Seewer. Hij is vertrouwd met de Italiaanse omloop. Seewer:” Het leek wel helemaal overnieuw beginnen. Het reizen, de andere landen, andere race-condities maakte van de drie eerste GP’s meer een avontuur. Nu keer ik terug naar iets waar ik al meer van ken. Vele omlopen ken ik al, en ik hou eigenlijk ook wel van de routine in de mobilhome. Ik voel me heel fit, en ik denk dat ik in de top vijf kan geraken. Dat moet mijn doel zijn voor dit jaar. Seewer maakt zijn studies mechanica af, en hij hoopt te slagen vlak voor de zomervakantie. Hij moet echt zorgvuldig plannen om de GP’s af te stemmen om zijn lesroosters.

Voor Brian Hsu is het ook een debuut. Hij zal op de RM 125 van start gaan in het EMX125 cc. Foto: Kevin Strjibos. Credits: Suzuki.