MX World

05/04/2014 08:33 - geplaatst door Marcel Dirks

Motorclub Ons Genoegen Markelo barst van de dynamiek. Ieder jaar proberen zij een topwedstrijd naar de Herikerberg te halen. Deze unieke halfharde bosbaan werd de laatste jaren flink onder handen genomen. Momenteel is de helft van de omloop overzichtelijk op het aangepast startveld. En met de Outdoor SX Masters op 7 juni  is de actie voor 100 procent te volgend vanop de verhoogde bermen. Nog later op het jaar, op 11 en 12 oktober 2014 komt de zijspantop naar Markelo voor de European Sidecarcross Of Nations. Thor voor meer.

Maar eerst de Outdoor SX Masters! Voor deze wedstrijd moet vooraf ingeschreven worden en dat kan in de klassen 125 cc, MX2 en MX1. Inschrijven kan via de link onderaan dit artikel. Per klasse wordt gestart met maximaal 30 rijders, om via een  route van reeksen, last chance en halve finales tot de ontknoping te komen. Aansluitend is er een superfinale met de beste rijders uit de finales van de MX2 en MX1. De finales en superfinale zijn begiftigd met een prijzenpot van 14.000 €! Voor deze wedstrijd wordt het open plein op de Herikerberg herschapen in een heuse arena. De bodem is hier grotendeels beenhard en zal niet stuk gereden worden. Het circuit zal volledig overzichtelijk zijn, je moet geen enkel detail missen. Mocht dat zo wel zijn, dan zal Kees den Omroeper vanuit de toren u de feiten onder aandacht brengen. De baan wordt aangelegd door Freddy Verherstraeten.   Rockstar Beursfoon Suzuki rijder Mike Kras #55 zal op 7 juni 2014 één van de toprijders zijn bij de MX 1 Masters. Zijn favoriete muziek voor en tijdens het vallen van het starthe is Money for Nothing van the Dire Straights.  DJ Peter Breakfire zal dit nummer gaan draaien als Mike een van zijn series wint!.
 
De toegangswegen naar het beroemde Circuit de Herikerberg zijn aangepast speciaal aangepast voor de grote MX evenementen die dit jaar en de volgende nog worden georganiseerd!.
 
Geïnteresseerde rijders melden zich aan via www.outdoorsupercrossmasters.com