MX World

31/03/2014 14:54 - geplaatst door Marcel Dirks

Na de extreme hitte en de “vapor-lock” flirtte de temperatuur in Beto Carrero met de 30 graden gekoppeld aan een extreme luchtvochtigheid. De Suzuki Rockstar rijders blikken met mixed feelings terug op de eerste Braziliaanse ronde. Thorren.  

Clement Desalle , toch een kandidaat wereldkampioen, probeerde het wiel te houden van Caïroli toen die op zoek trok achter leider Jeremy Van Horebeeck.  Maar Tony ging te snel. In de tweede ronde worstelde Clement zich voorbij Todd Waters en in ronde negen moest ook Bobryshev buigen.  Toch was de derde plaats nog niet zeker. Zes ronden lang werd Desalle aan de praat gehouden door Max Nagl. In de slotreeks probeerde Desalle het wiel te grijpen van Paulin. Wellicht legde hij iets te veel kracht in die vroege aanvallen, zodat er geen verweer was tegen Caïroli die eerst Desalle en na zes ronden ook Paulin ter plaatse liet. Desalle bleef uit de greep van Jeremy Van Horebeeck, die alles uit de kast haalde om op het podium te geraken. Idem dito voor Desalle: twee podiums op evenveel GP’s.  Desalle staat nu op vier in de WK-stand, weliswaar met een achterstand van 31 punten op leider Caïroli. Wel binnen handbereik liggen Van Horebeeck en Paulin, die slechts één punt meer tellen. Desalle: “het positieve is dat ik het pidum haal zonder val of belssure. Men weet niet hoeveel moeite het kost om na mijn schouderletsel terug te komen. Eigenlijk ben ik tevreden met de gang van zaken. We kunnen nog beter.”
  Kevin Strijbos blikt met gemengde gevoelens terug. De winst in de kwalificatie gaf moed. Na een pitstop voor een nieuwe bril zakte Strijbos diep terug naar de veertiende plaats. Overmand door opgepompte armen sloot hij af op dertien. Een flink betere tweede manche waarin Kevin zesde werd kon niet verhelpen dat hij van oordeel was dat er veel meer in zat. Strijbos: “Ik had veel meer verwacht. In de eerste start wipte mijn voorwiel te hoog op. Ik kon vrij vlot enkele rijders passeren. Na vijf ronden kreeg ik last van opgepompte armen en tegelijkertijd kreeg ik een steen op de bril die mijn lens vernielde. Ik moest de pits in. Gelukkig was dat nog voor half koers. Mijn tweede start was veel beter. Ik durfde niet echt op de limiet rijden. Ik was bang dat mijn armen zouden opspelen. Ik weet dat ik beter kan.  Het probleem van mijn armen moet opgelost worden. Ik ga zeker naar het ziekenhuis deze week.” Foto: Kevin Strijbos in Beto, toen alles nog goed was met armen en bril. Credits: Suzuki.