MX World

19/03/2014 19:20 - geplaatst door Marcel Dirks

Ken de Dycker liep eind december 2013 een polsbreuk op, we hadden nooit durven denken dat nu, bijna drie maanden later de Factory KTM-rijder nog niet aan motortraining toe is. Tijd voor een gesprek waarin Ken zijn zegje doet... Thor it voor een interview met Keeno

We hebben je nog nergens kunnen spotten op training, was het een gecompliceerde breuk? Hoe hebben ze die (operatief) hersteld? Nee, ik ben nog niet toe aan motortraining, ik ben ook niet veel meer naar de trainingscircuits geweest. 
De breuk was echt heel slecht, zo bleek nadat ik foto's had laten maken. De radioloog zei me meteen dat ik er rekening mee moest houden dat ik misschien nooit meer met een motor zou kunnen rijden. De dokter zei dan dat het een hele zware breuk was maar dat het nog wel goed zou komen. Dr. Toon Claes heeft me geopereerd, ik heb hem nog net voor hij me onder narcose bracht gezegt dat hij zijn best moest doen zodat ik nog kon crossen en nog samen met hem zou kunnen fietsen.... Wat waren zoal je bezigheden in deze motorloze periode? De eerste weken heb ik niks mogen doen, dat ging ook niet door de pijn die ik kreeg als ik bewoog. Daarna heb ik wel aan mijn conditie gewerkt, ook heb ik tijd gehad om aan mijn huis te werken, dat ben ik aan het verbouwen. Heb je de eerste twee GP’s live bekeken? De eerste Grand Prix heb ik live voor de tv gekeken, de tweede heb ik opgenomen en ’s avonds bekeken omdat ik overdag met andere dingen bezig was. Je teamgenoot Antonio Cairoli staat alweer aan de leiding in het WK, denk je dat je het hem moeilijk had kunnen maken zonder die polsblessure? Dat is natuurlijk moeilijk te zeggen omdat ik vorig jaar ook dat plan had om het hem moeilijk te maken, ik wist natuurlijk waar ik aan moest werken dus ik hoopte er toch op dat ik hem het vuur aan de schenen kon leggen. Je bent nog niet bezig met de motortraining, wanneer denk je terug met de motor te gaan trainen en wat gaat je eerste wedstrijd zijn denk je? Ik hoop om binnen twee of drie weken opnieuw met de motor te kunnen gaan rijden, voorlopig mag ik enkel nog fietsen, ik mag wel al voorzichtig op de bospaadjes rijden. Tot voor kort was dat uitgesloten, als ik nog maar een stoep opreed kon ik mijn stuur al bijna niet vasthouden. Mijn eerste wedstrijd, geen idee! Hoe ga je het seizoen verder aanpakken, hoe bereidt je je voor? De laatste week heb ik redelijk wat gelopen en gefietst, vanaf dat het plaatje werd verwijderd heb ik terug kracht om mijn stuur van mijn fiets weer vast te houden, toen het plaatje er nog inzat had deed me dat na een uur erg veel pijn!
Ik kijk er dus naar uit om als het lukt meteen op niveau mee te doen. Gaan we Keeno nog mee zien doen voor een GP-overwinning in 2014? Dat is het doel toch om nog meer dan één te winnen, al weet je natuurlijk niet hoe het verder gaat verlopen met mijn pols maar het is toch een doel dat ik voorp heb gesteld. Als je nog iemand wil bedanken... Ik wil volgende mensen graag bedanken: Team KTM Red Bull KTM, Claudio, mijn ouders, en beste vrienden want die heb je te kort in de momenten dat het wat minder gaat.
Verder nog de groeten aan alle supporters en lezers van Mxworld.be Gr, Keeno