MX World

12/09/2013 23:11 - geplaatst door Marcel Dirks

Aanstaande zondag word bij onze Noorderburen in het Limburgse Meijel de finale verreden in de klasse Inters Mx Open . Onze landgenoot Jelle Grade trekt de grens over met de beste kaarten. In Zwitserland kwam hij aan de leiding te staan, zijn naaste concurrent onze andere landgenoot Vincent Collet brak zijn pols en werd  hieraan  geopereerd . Thor it voor een voorbeschouwing van Carine Discart  

Vincent Collet zal jammer genoeg niet aan de start staan in Nederland. Op de derde plaats vinden we dan de Duitser Wiemann, hij heeft 123 punten achterstand op Grade. Indien Grade de eerste manche zijn hoofd koel houd en voor Wiemann finisht dan kan het feestje losbarsten voor Jelle en zijn supporters maar we gaan nog niet op de feiten vooruit lopen, de wedstrijd moet eerst nog gereden worden. Ook de Nederlanders gaan op eigen bodem schitteren, onze ogen zullen dan ook gericht zijn op Jeroen de Groot die in Zwitserland door de valpartij met Collet zijn derde plaats in de tussenstand moest inleveren voor de vijfde plaats. In het Vossenbergse zand zou de Groot wel eens voor een verassing kunnen zorgen maar ook Rinnie van Linden en de overige Nederlanders gaan zich op eigen terrein in de kijker rijden.   Let op, voor de IMBA deelnemers is er zaterdag gelegenheid om twee maal 15 minuten te trainen da eerste training zal plaats vinden na de eerste manche van de quads en de tweede training op het einde van de wedstrijddag na de tweede manche quads....een uurschema is nog niet gekend maar de eerste training zal omyrent het middag uur plaats vinden.   Op 14 en 15 september mogen we een goed gevuld programma verwachten Er is  op zaterdag als op zondag startgelegenheid voor deelnemers in diverse nationale klassen. Zie voor de klassenindeling de websitevan de MON.
Plaats van handeling is het bekende circuit de Vossenberg in het Simonshoekse Bos in Meijel. Overnachten is toegestaan. Het rennerspark is open vanaf vrijdagmiddag 12.00 uur. Gedurende het weekend is het rennerspark tijdens de nachtelijke uren gesloten en na 22.00 uur is het niet meer mogelijk om het terrein op te komen. Vanaf 7.00 uur in de morgen gaat het rennerspark weer open.
Volg bij het opstellen in het rennerspark de aanwijzingen van onze medewerkers strikt op.
Denk aan het milieu en gebruik de milieumat onder de motoren en deponeer afval in de afvalbakken, of neem het mee naar huis.
Het rennerspark bij start/finish is gereserveerd voor de IMBA-deelnemers. De deelnemers in de nationale klassen parkeren op het andere rennerspark. Vanaf het nationale rennerspark is het toegestaan om met de motor stapvoets naar de fuik en terug te rijden. Dit geldt alléén in het afgezette en duidelijke aangegeven gebied. Tevens is het alleen aan de deelnemers toegestaan om te rijden en dit gebeurt alleen in volledig crosstenue inclusief helm en voor solorijders zonder bijrijder!
Inschrijven is zowel op zaterdag als op zondag in de feesttent nabij start/finish van 8.00 uur tot 9.00 uur.
De prijsuitreikingen zijn zowel op zaterdag als op zondag in de feesttent ongeveer een half uur na afloop van de laatste manche. MCC Meijel  
Op zaterdagavond is de feesttent geopend en zal een DJ de gezellige uurtjes verzorgen.
De route naar het circuit wordt vanaf alle grote wegen rond Meijel met pijlen aangegeven. Mensen metnavigatie kunnen als adres Peelweg 1 in Meijel gebruiken.
Tot ziens in het weekend van 14 en 15 september en alle deelnemers veel succes!