MX World

11/05/2013 20:17 - geplaatst door Marcel Dirks

De Molse Rakkers hadden naast het gebruikelijke JMS programma ruimte gelaten aan Betty Vanlommel om een Ladiesrace te organiseren. Je kan het gebeuren van deze middag dan ook in één enkele zin omschrijven. “Een super geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar.” Thor it voor meer.

Hoe kan het ook anders als je het kruin van de dames aan de start hebt staan! Naast de toppers was er ook plaats voor dames en meiden die nog een lange weg af te leggen hebben, of dames die eens een heuse race wilden rijden. De Molse Rakkers hadden dit heel vlug begrepen en zagen in dat dit een heel mooie aanvulling op hun programma zou zijn.

Veel vaste JMS en VLM bezoekers waren dan ook een pak vroeger op de afspraak om deze dames race te zien. Met namen als wereldkampioene Kiara Fontanesi en multi kampioene Steffi Laier heb je al 5 wereldtitels aan de start! Voeg daarbij Britt van der Wekken de nummer 3 uit het kampioenschap van vorig jaar toe aangevuld met Nancy vd Ven, Britt vd Werf en vele andere dan heb je alles om een top race te presenteren. De dames hebben 2 reeksen laten zien waarbij iedereen het er over eens is “dit is pas spanning!”

Steffi Laier en Britt vd Wekken duiken als eersten de eerste bocht in maar komen samen ten val. Nancy vd Ven neemt zo het heft in handen en kan een jagende Fontanesi ronden lang achter zich houden. Inmiddels is Laier aan een inhaalrace begonnen om U tegen te zeggen. Fontanesi kan de reeks als eerste afronden voor Nancy vd Ven en Britt vd Werf. Ondanks de valpartij in de beginfase kan Steffi Laier nog als vierde over de finish rijden.

Ook bij de dames B een mooie spannende race met een hole shot voor Betty “the boss” Vanlommel.  Maar hier konden de opkomende talenten hun kunsten laten zien en dat viel bij de aanwezige toeschouwers erg in de smaak. Als je Britt van Muylem met haar 65cc tekeer zag gaan tegen die grotere machines en ei zo na de tweede plaats kon bemachtigen dan snap je heus dat het een mooie race was.

Ook in reeks 2 was het spanning ten top met een stevig duel tussen Fontanesi en Laier. Nancy vd Ven kon ook nu laten zien dat ze een heuse aanwinst is voor het wereldkampioenschap.

Deze dag kon ook rekenen van heel wat belangstelling van sponsoren die dit initiatief steunden door bij elke reeks een holeshot premie uit te reiken. Hierbij bedanken we dan ook de firma Rometa uit westerlo, Van Ham verzekeringen uit Dessel, Banden Boons uit Mol en de Steffi Laier fanclub voor hun gulle steun aan deze race.

Morgen zullen Steffi Laier en Kiara Fontanesi met een dag vergunning starten in de VLM race. Tot slot kan er nu reeds gezegd worden dat er reeds druk overleg is om dit initiatief dit jaar nog te herhalen.        Uitslag Ladies race dames A: 1 Kiara Fontanesi 2  Nancy vd Ven 3 Steffi Laier Dames B 1 Selena Brumans 2 Yana Galle 3 Britt van Muylem