MX World

18/03/2013 23:00 - geplaatst door Marcel Dirks

Dit weekend heeft Marvin Musquin zijn tweede opeenvolgende wedstrijd gewonnen in de 250SX klasse en Ryan Villopoto won zijn zesde wedstrijd in de 450SX klasse in het AMA Supercross kampioenschap.
Deze wedstrijd vond plaats in het Lucas Oil Stadium in Indianapolis
Klik op Thor voor het verslag.

In 450SX klasse had Davi Millsaps de holeshot maar werd gepasseerd door James Stewart. Villopoto schoof op naar de 3de plaats in de openingsronde. Villopoto ging in de 3de ronde voorbij Millsaps, maar Millsaps nam onmiddellijk de 2de plaats terug in. 3 ronden later nam Villopoto alsnog de 2de plaats over van Millsaps en behield deze positie. In dezelfde ronde viel de motor van Stewart stil en nam Villopoto de leiding over. In de 7de ronde moest Millsaps zijn 2de plaats afstaan aan Ryan Dungey en de laatste ronde van de race crashte Millsaps, hierdoor kwam Stewart op de 3de plaats. Dungey finishte als tweede en Stewart als derde., Voor Villopoto was het zijn 30ste overwinning uit zijn carrière, werd de 1ste rijder die 4 races won in Indianapolis en breidde zijn voorsprong tot 9 punten. Reactie Villopoto : "James (Stewart) reed schitterend vanavond. Het Lucas Oil Stadium is uitstekend geweest voor mij, het is een geweldig stadion en ik hou ervan hier te komen. Ryan (Dungey) was in staat om hier en daar wat tijd terug te pakken, maar ik heb gewoon hard blijven duwen tot het einde." In de 250SX klasse had Blake Wharton de holeshot, maar de leidersplaats werd al snel ingenomen door Kyle Peters. Wil Hahn begon achteraan van het pak en maar kon onmiddellijk opschuiven naar voor. Na 5 ronden kwam Catanzero door op een 5de plaats, maar ronde 11 werd hij gepasseerd door Musquin. In ronde 13 vechte Hahn zich voorbij Catanzero, die toen op een 4de plaats reed. In ronde 14 van de 15 ronden crashte Wharton, waardoor Musquin de leiding overnem en Hahn schoof hierdoor op naar de derde plaats. Peters finishte op een tweede plaats (beste plaats in zijn carrière tot nu toe) en Hahn finishte als derde. Hahn heeft nu 9 punten voorsprong op Musquin in het kampioenschap. Reactie Hahn : "Ik gaf het weg hier vanavond. Ik ga naar huis om mijn huiswerk te maken en om weer top te worden. Ik ben blij dat ik kon terugkeren naar de 3de plaats, maar ik moet races winnen." Reactie Musauin : "We hebben gesproken over vertrouwen en vanavond had ik het ! Ik echt hard gevochten en ik geloofde in mezelf. Er kan vanalles gebeuren op het circuit, vanavond had ik geluk en heb ik gewonnen." Volgende wedstrijd zal doorgaan in Toronto in het Rogers Centre.