MX World

25/02/2013 21:22 - geplaatst door Marcel Dirks

Met de eerste Grand Prix van het seizoen in zicht trokken we naar Kevin Strijbos voor enkele vragen. De Rockstar Energy Suzuki-rijder liet zich van zijn beste kant zien in de openingscross in Mantova, de Wuustwelnaar won daar op zondag alles wat er te winnen valt. In Valence enkele weken later werd hij vijfde maar The Kid maakt zich daar geen zorgen om.... Thor it voor de "vijf minuten"

  Hoe was het om weer “thuis te komen” bij het Suzuki Team van Sylvain Geboers? Dat was natuurlijk een leuk weerzien. Heb er heel lang naar uitgekeken om terug voor suzuki te kunnen rijden. Van zodra ik hoorde dat ik een contract kreeg heb ik geen moment getwijfeld om te tekenen. Heb er goeie jaren gekend in het verleden en men beste resultaten behaald.

Hoe beleefde je het tussenseizoen, kon je op tijd beginnen met je fysieke voorbereidingen? Het tussen seizoen is vlot verlopen. Na de laatste Engels kampioenschap moest ik dinsdag in Frankrijk zijn om te testen met suzuki. Waar ik natuurlijk heel lang ,aar uit gekeken heb. Heb na men vakantie men plaatje uit men kuitbeen laten verwijderen omdat ik er veel last aan ondervond. Een week later zijn we dan naar Portugal vertrokken voor een 2week durende fysieke trainings stage. En begin Januari ben ik met de motor beginnen te trainen.
 
Je trok in januari naar Spanje, hoe was het daar om te trainen, was Clement Desalle ook bij je? Met het slechte weer was het natuurlijk goed om naar Spanje te gaan trainen. Ik was daar alleen heen gegaan zonder Clement. Die ging naar malaga. Ben daar met Joël Smets geweest en een vriend van mij, Kevin Raets. We zaten voornamelijk bij Lleida waar we toevallig mensen leerden kennen die ook wedstrijden reden en die een werkhuis hadden voor de motors klaar te maken. We hebben daar 2 goede en intensieve weken getraind.

Wat is de rol van Joel Smets op training? Joel is de begeleider van het team op motorgebied. Hij is er altijd bij als ik ga trainen op de motor en natuurlijk ook de wedstrijden. Hij is 5x wereldkampioen geweest dus hij kan mij zeker nog veel bij brengen en dat heeft hij de afgelopen 2maanden als zeker gedaan. Ben blij dat we zo goed kunnen samen werken.
Het is geen geheim dat je goed kunt opschieten met je teammaat Clement Desalle, zijn jullie met de helm op ook vrienden? Ik denk dat het goed is als teammaten met elkaar kunnen opschieten. Dat maakt het toch een stuk gezelliger binnen het team. Wij zijn zeker goede vrienden en het is logisch dat het onder de wedstrijden ieder voor zich is.
Je kon de openingscross in Mantova met veel overtuiging winnen, was het een verrassing voor jou? Ja was best een verrassing om alle 3 de reeksen te winnen. Ook al was het maar een pre-season race. Ik had maar 2 weken training gehad in Spanje en de week voor Mantova niks gereden door het slechte weer. Maar het is gewoon een openingscross en iemand moet er winnen. Die wedstrijden zijn vooral om sommige onderdelen te proberen en ritme op te doen. Soms gaat dat goed en soms valt het wat tegen.
Ben je tevreden met de vijfde plaats in Valence?   Ja opzich was ik daar wel tevreden mee. Had last van harde onderarmen de eerste en tweede reeks dus hebben we wat geprobeerd met de vering. 3de reeks ging ik dan zelf liggen dus was het over. Maar we zijn er weer wat wijzer geworden en daar draait het tenslotte om in die wedstrijden.
  Wat zijn je verwachtingen voor de openings Grand Prix in Qatar? Zal natuurlijk een hele ervaring zijn om savonds te rijden. Ik kijk er wel naar uit. Wat uitslagen betreft is het moeilijk om een plaats erop te plakken. Hoop een goede en vooral men eigen wedstrijd te rijden. Gewoon van men eigen kracht uitgaan.
  Veel succes!! Dank u wel. Graag zou ik ook nog snel effe al men sponsors willen bedanken voor hun steun en vertrouwen.