MX World

19/02/2013 19:04 - geplaatst door Marcel Dirks

Na de allereerste test enkele weken terug in Groesbeek was de Internationale wedstrijd in Valence de eerste grote test. De volledige line up van het team stond in Valence supergemotiveerd aan de start om hun ambities voor 2013 te tonen. Ondanks de winterse grillen van de voorbije weken was de zon fervent aanwezig in Valence en kon iedereen genieten van een mooi raceweekend.  Thor it voor een volledig verslag

Voor Petar Petrov en Kevin Fors was dit de eerste krachtmeting met andere GP-rijders. Petar, die zijn eerste wedstrijd in 10 maanden reed stond vol verwachtingen aan de start.  Op zaterdag bleek al snel dat Petar zijn snelheid nog niet verloren was met twee 4e tijden in de trainingen. Kevin klokte af op een 8e en een 11e plaats.    Op de wedstrijddag kwalificeerden Petrov en Fors zich respectievelijk als 7e en 9e. In de eerste manche kenden beide Yamaha-rijders een matige start. Petar klom al vlug op naar de zesde plaats en finishte uiteindelijk als vijfde. Kevin kwam van de 17e plaats terug naar de 8e plaats.    In de tweede manche kende Fors een superstart. Hij kwam na 2 ronden als derde over de finish. Kevin kon deze positie enkele ronden vasthouden maar moest halfweg de latere winnaar Valentin Teillet laten voorgaan. Hij kwam uiteindelijk als vierde over de finish. Petar startte op de 17e plaats en keerde nog terug naar de 10e plaats.     Door hun goeie resultaten mochten beiden aantreden voor de superfinale, samen met de beste MX1 rijders. Hierin werd Petrov als 14e en 5e MX2 rijder afgevlagd. Kevin kwam als 16e over de finish.    In de algemene tussenstand (met superfinale) werd Kevin 6e in de eindstand, gevolgd door Petar op de 7e plaats.    Ook de Europese rijders kwamen dit weekend aan de start.  André reed zijn Yamaha YZ250F naar de 18e plaats in de eindstand, terwijl Ludovic en Freek met hun 125cc naar de respectievelijk 19e en 25e plaats reden.    Voor Cyril Genot was dit de eerste wedstrijd op de Kemea Reytec Van de Laar Yamaha. De 85cc rijder liet in de trainingen enkele snelle tijden optekenen. In de eerste manche kwam Cyril terug van de 10e naar de 5e plaats. In de tweede manche moest Genot de strijd na twee ronden staken met een defecte ketting. Genot werd in de eindstand 13e.   Marnicq Bervoets : Ik ben tevreden over dit weekend. Wat ik onmiddellijk al merkte is dat het team een nog hechtere groep is geworden, die gemotiveerd is om het beste van zichzelf te geven. Dat is de basis van het ganse seizoen. De eerste wedstrijd op de wedstrijd-motoren met de Rinaldi-kits is ook heel vlot verlopen. De rijders voelen zich goed op de motor en dat kon je zien in hun snelheid. Er is natuurlijk nog veel te verbeteren maar we hebben alvast een goeie basis waarop we verder kunnen opbouwen. Kevin toonde dat hij over de snelheid beschikt om vooraan mee te draaien, en ook Petar liet ondanks zijn matige starts mooie dingen zien. De lichte motoren liepen heel goed en ook daar zat de snelheid zoals verwacht. Ik hoop dat we nog een mooi seizoen tegemoet kunnen gaan !   Eindstand MX2 :      Valentin Teillet Jake Nicholls Romain Febvre Benoit Paturel Maxime Desprey Kevin Fors Petar Petrov Andre Park Ludovic Brevers Freek van der Vlist  Eindstand 85cc Paul le Gonidec Ludovic Bompar Enzo Toriani Clement Briatte Thomas van Ereum        13. Cyril Genot   Het Kemea Reytec Van de Laar Yamaha team zal bij de terugkeer in België alles klaarmaken om te versturen naar Qatar, waar op 1 maart de eerste GP zal plaatsvinden. In de dorre woestijn van Losail zal overigens voor het eerst gereden worden onder kunstlicht.