MX World

07/08/2012 18:42 - geplaatst door Marcel Dirks

Vrijdagavond , Jordi moest zich terug aanbieden in het ziekenhuis te Herentals , vorige onderzoek was er sprake dat er misschien kans was dat er terug aan de motor mocht worden gedacht na vijf maanden. Eigenlijk een maand vroeger dan er na de eerste operatie was vooropgesteld maar de revalidatie werd dan ook nauwgezet uitgevoerd. Thor it voor meer info.

We moet jullie niet vertellen dat Jordi zo stilaan tegen de muren begon op te lopen, er gingen heel wat gedachten door zijn hoofd maar we hadden afgesproken dat we zeker niet op de motor gingen zonder definitieve toestemming van de chirurg. Eerst het nodige onderzoek, de vragen wat hij allemaal had gedaan , veel zwemmen , fietsen en laatste week mountainbike was Jordi's antwoord, en nog niks met een motor vroeg de dokter, nee want dat mocht niet van U zei Jordi.
Uiteindelijk kwam het verlossende nieuws dat de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijder terug op de motor mocht , eerste week nog wel rustig aan doen was de opdracht die Jordi meekreeg. De volgende vraag van Jordi aan de dokter was of hij mocht rijden op de keiheuvel , kreeg hiervoor toestemming van de dokter , maar dit is al binnen dikke week , zal niet makkelijk zijn op de loodzware omloop maar Jordi wil er absoluut terug tussen zitten. Of dit verstandig is weet ik niet maar weet wel dat Jordi niet de man is die enorme risico's gaat nemen.
Dan even terugkomend op de zware blessure , voor zijn sport was dit een hele zware tegenslag, of zelfs een kleine ramp ,  laatste seizoen 85cc helemaal de mist in, terwijl hij in het voorseizoen al hele goede dingen had getoond. Ook hadden we voor dit seizoen voor het eerst een deel budget bijeen om aan verdere buitenlandse wedstrijden deel te nemen , maar allemaal uiteengespat als een zeepbel.  Maar we hebben het allemaal wat kunnen relativeren ,  in het dagelijkse leven gebeuren nog veel ergere dingen , veel zwaarder om dragen en mag je misschien blij zijn dat het maar om een zware breuk gaat al wens ik ook dit niemand niet toe.
Dan Jordi, heeft net de eerste meters terug gereden, ging niet slecht vond hij en belangrijk, was volledig pijnvrij . Is hij in goede vorm, nee, kan ook niet vijf maanden niks gedaan op zwemmen en fietsen zonder weerstand na maar nu wel hard aan het werken. Normaal was gezegd geen 85cc meer te rijden maar doordat de herstelperiode  met een maand is ingekort verkoos hij toch nog de 85cc omdat er nog  enkele mooie wedstrijden zijn en toch nog iets beter bij zijn postuur past.