MX World

04/08/2012 17:34 - geplaatst door Marcel Dirks

12e GP in een rij van 16, en deze keer zijn we te gast in Loket. Hier krijgen de rijders nog eens een echte Grand Prix track voor de wielen geschoven. Geen afhellende bochten of extra waves, nope een track zoals vele mx fans willen zien. Thor it voor meer info.

Klik hier voor een fotoreeks van Wilco Schellevis Herlings ondanks veel pijn in de MX2; Voor KTM en Jeffrey Herlings was het uitkijken naar het "wederoptreden" van de leider in het WK. Herlings die na zijn ongeval in Rusland nog niet op de motor had gezeten tot afgelopen woensdag was niet helemaal fit. Bij Everts&Friends voelde hij zich nog niet echt lekker en had nog vrij veel spierpijnen wist hij ons te vertellen. Vandaag leek het alsof er helemaal niks aan de hand was met de 17 jarige, want hij domineerde alles en iedereen. In de kwalificatiereeks werd hij dan ook overtuigend winnaar voor Tommy Searle die nog net een opdringende Jeremy van Horebeek achter zich kon houden. Searle moest wel lijdzaam toezien dat Jeffrey met 19 seconden voorsprong over de finish was gekomen. Joël Roelants werd 7e op ruim 40 seconden van de winnaar. Julien Lieber werd 17e voor Jens Getteman was het dit keer een minder goede race en wist als 22e aan te tikken. Kenny Vandueren werd 31en voerde een trio landgenoten aan, heroptredende Nick Triest kwam als 32 over de finish en Kevin Fors 33e. Cairoli op WK koers; Antonio Cairoli die nu weer alle ernst was liet er geen gras over groeien en reed de tegenstand op een hoopje! 15 seconden na hem kwam een erg sterke Kevin Strijbos als 2e over start en finish gevlogen en was er duidelijk heel erg tevreden mee. Nu er overal onderhandelingen lopen met rijders en teams laat hij nogmaals zien podiumwaardig te zijn. Kevin had zelf bijna een marge weten op te bouwen tijdens de race van 10 seconden op Seb Pourcel die derde werd. Op plaats vier vonden we een jagende Rui Goncalves die Ken De Dycker in bedwang wist te houden. Max Nagl wist met een 8e tijd alles open te houden voor morgen en laat zien klaar te zijn om te strijden voor heel wat GP punten. Marc De Reuver werd erg knap 11 en deed het hiermee verre van slecht. Tegenvallend resultaat was er dan weer voor de Suzuki kopman Clement Desalle werd pas 15e. Maar dit was vooral te wijten aan 2 valpartijen, ééntje al in de eerste bocht na de start. Goede prestatie was er dan weer van Jeremy Delince die voor deze GP nog eens kon aantreden op het hoogste niveau. Hij bedankte het team met een mooie 19e plaats. Pechvogel van de MX1 was ongetwijfeld onze goede Russische vriend Bobryshev die reeds na 18 minuten wedstrijd de strijd moest staken.