MX World

25/06/2012 07:50 - geplaatst door Marcel Dirks

 Tweede proef in het Belgisch Kampioenschap op de Kesterheide. Met een Grand Prix verleden weet de club van AMC Dworp immers wat een goede organisatie is. De Motorsport Future Topsport Vlaanderen Teamtruck was ook weer aanwezig en kon dus alle genodigden ontvangen.
  Thor it voor meer info.

De jongste Motosport Future Topsport Vlaanderen rijders konden hun wedstrijd op zaterdag afwerken op een zonovergoten Kesterheide. Terwijl de andere rijders op zondag een ware zondvloed over zich heen kregen. Over de twee dagen gezien mag het team zich meer dan gelukkig prijzen met tal van mooie prestaties van de betrokken rijders. Met Cyril Genot en Jens Getteman als overwinnaars kan je moeilijk spreken van een slecht weekend. Cyril Genot was met bijna 1sec. Sneller dan de rest van het pak. In de eerste reeks moest hij noodgedwongen vanuit stelling 23 oprukken. Cyril wist dit immers met succes af te ronden en werd 2e. In de tweede reeks had hij een mooie start en kon direct zijn duivels ontbinden. De Motorsport Future – Topsport Vlaanderen rijder kon de reeks winnen en werd hierdoor ook eindoverwinnaar.

Thomas van Erum verloor in de trainingen enkele plaatsen door een kleine schuiver en werd 11e. In de eerste reeks lag hij lange tijd op plaats 7 toen hij twee maal een schuiver maakte en terugviel naar plaats 19. De tweede reeks werd een copy van de eerste. Thomas was vrij goed mee in de start maar een valpartij deed de jeugdpiloot terugvallen. De 16e plaats was voor hem weggelegd, dit resulteerde in een 18e plaats in de eindstand.

Damon Graulus had van de dokter groen licht om terug de wedstrijden te hervatten. Een bemoedigende 7e tijd in de trainingen was zijn deel. Damon moest na vijf ronden in de eerste reeks opgeven en kwam wijselijk in de tweede reeks niet meer aan de start.

Dietger Damiaens liet met een 19e tijd niet in de kaarten kijken. Dietger wist zijn DAM KTM naar een 7e plaats te rijden in de eerste reeks. In de herneming verging het een pak minder. Nog in de eerste afdaling werd Dietger het stuur uit de handen gereden. Vanuit een verloren positie knokte de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijder zich naar plaats 6. In de tussenstand van het BK staat Dietger met 64punten op een 6e plaats.

Jens Getteman wist met een 2e tijd indruk te maken. In de eerste reeks was Jens bij de pinken en werd erg knap 2e. Bij aanvang van de tweede heat was de Kesterheide in een ware modderpoel herschapen. Met vallen en opstaan wist Jens de reeks winnend af te sluiten. Hierdoor mocht hij als dagwinnaar op het hoogste schavot staan. In de tussenstand van het Belgisch Kampioenschap staat de Motorsport Future Topsport Vlaanderen rijder na vier reeksen aan de leiding met 92 punten.
  Foto's: Geert Gelaude, podium Cyril Genot: AMC Dworp