MX World

17/06/2012 20:56 - geplaatst door Marcel Dirks

VLM streek neer te Overpelt. Na de vele regenval van de voorbije week was het circuit goed bereidbaar. Voor de internationalen stond er alweer een proef voor het BK op het menu. Jelle Grade zette van de 39 internationalen vanmorgen de snelste tijd op de klok. Thor it voor een volledig verslag van de inters

Klik hier voor alle uitslagen
1st Manche
Een overvol starthek met als snelstarter Jurgen Van Nooten die meteen in de eerste meters tot de orde geroepen werd door Breugelmans en Grade beide heren verwezen Van Nooten naar de derde plaats . Grade liet zien er zin in te hebben en ging meteen in de aanval op Breugelmans. Op de derde positie Van Nooten gevolgd door De Beuckelaer en De Belder. Vanderstraeten had in de eerste ronde ergens een foutje laten optekenen en was vanuit de achterhoede aangewezen op achtervolgen. Een viertal ronden bleef de top vier ongwijzigd. Grade bouwde zijn voorsprong steeds verder uit op Breugelmans. Terwijl De Beuckelaer een geslaagde aanval inzet op Van Nooten. Ondertussen zijn ook Kenny Janssens en Brent Van Doninck komen aankloppen bij Van Nooten en maken het hem niet makkelijk. Halverwege de wedstrijd is Van Doninck Janssens voorbij en nadert Van Doninck het achterwiel van De Beuckelaer maar een stuurfout word Van Doninck fataal en verliest zo vele plaatsen zodat het nu Janssens is die het achterwiel van De Beuckelaer bestookt. Met nog vier ronden te gaan gaat Janssens voorbij De Beuckelaer en neemt de derde positie voor zijn rekening. Vooraan fiets Jelle Grade steeds verder weg van zijn concurrenten en bouwt zo een voorsprong van om en bij de 11 seconden op. Ook Breugelmans kan save zijn laatste rondjes afwerken. We kregen op het einde nog een hevige strijd te zien voor de vierde plaats . Bij het ingaan van de laatste ronde zit de sterk teruggekomen Mike Vanderstraeten op de vierde plaats met in zijn kielzog David Cools. Deze laatste wist in de allerlaatste meters Vanderstraeten nog te verschalken zodat de vierde plaats naar Cools ging voor Vanderstraeten. Jelle Grade won vlotjes de eerste manche en liet net als tijdens de training de snelste ronde noteren. Breugelmans werd tweede voor Janssens, Cools en Vanderstraeten.

2de Manche
Bij het vallen van het starthek is het Sven Breugelmans die als eerste van start gaat met in zijn achterwiel Jelle Grade. Mike Vanderstraeten wederom geen goede start doordat hij dit keer in het starthekje bleef hangen. Grade zette meteen een aanval in op Breugelmans maar die gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef in het wiel van Grade ook Janssens wist goed mee door te gaan en het leek erop dat deze drie heren vooraan de dienst gingen uitmaken. Van Nooten en De Beuckelaer volgden op een afstandje. Grade en Breugelmans speelden menigmaal haasje over en Janssens kon deze kemphanen goed aanschouwen. Net voor het ingaan van de derde ronde maakt Grade een klein foutje op de tafelberg en komt Breugelmans er naast , ze geven elkaar geen duimbreed toe en razen rakelings naast elkaar de bocht door. Net voor de jurywagen doet Breugelmans de deur dicht voor Grade en deze laatste gaat tegen de vlakte. Het duurd even vooraleer Grade zijn strijd weer verder kan zetten .Op een 15e positie gaat hij weer van start. Breugelmans leid de wedstrijd voor Janssens maar ook Brent Van Doninck is zich vooraan komen aansluiten en hij lijkt haast te hebben. In een mum van tijd weet hij de tweede plaats van Janssens in te pikken en gaat hij op jacht naar de leider. Grade die ondertussen teruggekomen was tot een tiende plaats komt weer ten val en moet een tiental plaatsen prijsgeven. Vier ronden voor het einde word Breugelmans door Van Doninck verrast en neemt hij vlot de leiding over. De jonge Herentalsenaar weet op korte tijd zijn voorsprong uit te bouwen tot 18 seconden. Ook Vanderstraeten leek vleugels gekregen te hebben en klom van uit de achterhoede tot in het achterwiel van de Beuckelaer die in de laatste ronde zijn mooie vierde plaats nog moest afstaan aan Vanderstraeten. Grade maakte ook nog vele plaatsen goed en kon een zevende plaats laten optekenen. Van Doninck won de tweede manche voor Breugelmans die zijn voorsprong in het BK verder uitbouwt op Janssens.
Sven Breugelmans won de wedstrijd bij de inters MX1 voor Kenny Janssens en Jelle Grade die ook de tweede manche de snelste ronde liet optekenen. Voor Grade is het BK van minder belang daar hij koos voor het IMBA Kampioenschap en er meerdere proeven samen vallen. Aanstaande zondag staat de tweede proef van het IMBA kampioenschap op de agenda in het Nederlandse Oss, hopelijk kan Grade zijn uitstekende vorm van de laatste weken daar doortrekken.
Bij de inters MX 2 won Sven Scheynen met een eerste en tweede plaats voor de sterk rijdende Brent Van Doninck die in de eerste manche tevreden moest zijn met de vijfde plaats na zijn valpartij. Wesley Verheyen vervolledigde het podium op een derde plaats.
Bij de inters B was Bram Schoepen de betere met een dubbele reekszege.