MX World

14/06/2012 07:07 - geplaatst door Marcel Dirks

Was ons land de afgelopen dagen en zelfs weken geplaagd door overvloedig veel regen, dan valt er toch goed nieuws te rapen ivm de Belgische GP die dit weekend gepland staat. We kregen van Edmond Detry (één van de drijvende krachten) een persoonlijke mail waarin hij toelicht hoe de situatie er nu voorstaat. Thor it voor meer info.

We ontvingen de mail deze nacht, dus moeten we tellen vanaf gisteren voor alle duidelijkheid. Geert, Het heeft de laatste 3 dagen vaak geregend in de buurt van Bastogne, vandaag was het vrijwel droog en voor morgen (vandaag dus) ziet het er erg goed uit zonder regen. Het circuit ligt er perfect bij, klinkt vast raar maar toch is het zo. De laatste week is er niemand meer op de track zelf geweest, want die is volledig klaar. De paddock is voorzien van water en electriciteit. Ook de Red Bull boog is reeds gemonteerd. Vanaf vandaag komen de teams aan en zal de paddock stilaan op een klein dorp gaan gelijken. In de Press room moet nog enkel wat decoratie worden voorzien en deze is dan ook klaar. De mensen van Youth Stream zijn druk in de weer met de opbouw van de pitlane en de start. Het internet is ook overal aangesloten en beschikbaar dus is dit ook reeds klaar voor het eigenlijke feestje nog moet beginnen. Er is ook een grote LED TV op het circuit geplaatst opdat elke actie tijdens de race kan gevolgd worden. Ook de speciale zone die we op vraag van Andre Malherbe hebben gemaakt is klaar!  Dit wil zeggen dat mindervalide mensen zonder enige moeite op en af het circuit kunnen en op een speciaal voor hen opgetrokken zone de race kunnen volgen. Voor morgen vrijdag is er nog een extra voorzien. Wie in de buurt is, of op vrijdag vroeg afzakt naar Bastogne moet dit zeker meepikken! De ‘Battle of the Ardennes’ wordt dan immers al op gang getrokken. Al om 12u 30 vertrekt een colonne, onder politie-escorte, met tal van rijders en militaire voertuigen van het circuit naar het centrum in Bastogne. In de namiddag is er dan nog van alles te beleven; 12u 40: De ‘Motocross Battle of the Ardennes’ stoet passeert door de Rue du Commerce
12u 50: Aankomst en fotosessie van de GP rijders aan de wereldberoemde WOII tank in Bastogne (Place Mc Auliffe)
13u 30: Freestyle Trial show en handtekeningensessies
14u 00: Terugkeer van de stoet richting circuit
14u 20: De ‘Motocross Battle of the Ardennes’ stopt aan één van de voetbalvelden vlak bij het circuit
14u 30: Ontmoeting tussen de spelers van Standard Luik en de rijders! Dus geen reden om in je luie zetel te zitten dit weekend, maar om onze Belgische GP te bezoeken zouden we durven stellen!