MX World

06/06/2012 08:47 - geplaatst door Marcel Dirks

In het Franse St-jean d’Angely werd dit weekend de zesde GP van het seizoen gereden. Na enkele weken rust was het voltallige Kemea Reytec Yamaha team supergemotiveerd om op dit mooie parcours voluit te gaan. Voor Ludovic Brevers was dit meteen ook de eerste wedstrijd van het seizoen in het EK MX2. Thor it voor het racereport

Onder tropische temperaturen werden de kwalificaties op zaterdag gereden. De omloop lag er perfect bij en alle rijders beleefden dan ook plezier tijdens het rijden. In de MX2 kwalificatie wedstrijd nam Fors een goeie start en kwam na 1 ronde als 15e door. Enkele foutjes deden hem wat terugvallen om uiteindelijk als 21e over de finish te komen. Kenny Vandueren startte als 23e en kwam ook in deze positie aan.

Ludovic kwam in zijn kwalificatiereeks als 14e over de streep en was zo rechtstreeks gekwalificeerd voor de wedstrijden. In de eerste wedstrijd op zaterdag startte de jonge Waal op de 20e plaats. Tijdens het eerste deel van de wedstrijd bleef hij rond deze positie hangen maar een eindoffensief zorgde ervoor dat hij nog kon opklimmen naar de 16e positie en de eerste punten in het EK kon scoren.

In de tweede manche op zondag kregen de rijders na wat regenval een totaal andere omloop voorgeschoteld. Ludovic kwam ten val in de eerste ronde en kwam pas als 37e door. Hij liet het hoofd echter niet hangen en begon aan een lange remonte. Ronde na ronde nam hij rijders terug en kwam uiteindelijk over de finish op de 23e plaats, wat goed was voor een 20e plaats in de eindstand.
In de eerste manche van de MX2 klasse namen zowel Fors als Vandueren een goeie start. Kevin kwam na 1 ronde als 14e door en nestelde zich in een groepje rijders die er een hoog tempo op na hielden. Hij reed lange tijd op de 16e plaats en moest in de slotfase nog enkele rijders laten passeren om als 18e te finishen. Kenny werd tijdens een duel met Lupino van de motor gereden en gaf met veel pijn aan het been op. In de tweede manche opnieuw een start in de top 20 voor Kevin Fors. Hij kwam in de derde ronde echter hard ten val en besloot de wedstrijd te verlaten. Kenny Vandueren startte als 26e, kwam terug naar de 20e plaats maar een fout enkele bochten voor de finish zorgde er nog voor dat hij als 24e over de finish kwam. Kevin Fors : Ik had er echt veel zin in om dit weekend goed te presteren. Ik hou van deze omloop en amuseerde me echt tijdens het rijden. De eerste reeks was vrij goed. Ik had een slechte reactie aan het hekken maar kon binnendoor glippen in de eerste bocht en zo de schade beperken. Ik finishte als 18e wat op zich vrij goed was. Ik wou echter nog beter doen in de tweede manche maar na een slechte start wou ik iets te hevig terugkeren en kwam daarbij ten val. De motor was geplooid en ik had mij bezeerd. Ik besloot daarop maar om de wedstrijd te beeindigen. Kenny Vandueren : Al bij al ben ik vrij tevreden over dit weekend. Het rijden ging echt goed en ik voelde mij conditioneel ook goed. In de kwalificatie zaterdag kon ik het tempo van Kullas volgen en kwam ik van ver ver terug. Op zondag zag ik er echt naar uit om mijn eerste punten te scoren. In de eerste manche was ik vrij goed weg maar dan reed Lupino er mij gewoon af. Ik zat vast tussen zijn motor met mijn been en had mij echt bezeerd. Mijn bil was verbrand van de uitlaat en ik kon amper op mijn been steunen. Ik wou toch van start gaan in de tweede manche maar door de pijn raakte ik niet goed in mijn ritme. Naarmate de reeks vorderde begon het beter te lukken en in de laatste ronde had ik bijna mijn eerste punt te pakken. Door die valpartij voor mij twijfelde ik of ik ging springen en kwam zo in het groene lint terecht. Geen punten dus maar ik onthou vooral dat het rijden goed ging. Volgende week in Portugal krijgen we een omloop waar ik supergraag op rij dus ik hoop daar twee degelijke reeks neer te kunnen zetten.
Ludovic Brevers : Mijn eerste wedstrijd is vrij goed verlopen. Vooraf had ik geen idee hoe hoog het ritme zou zijn en was het de bedoeling om twee keer te finishen en veel ritme op te doen. Ik ben dan ook tevreden dat ik in de eerste manche punten heb kunnen scoren. In de tweede manche moest ik van ver terug komen na een val in de eerste ronde. Mits een beetje fysieke uithouding denk ik wel dat het mogelijk moet zijn om top 15 te finishen. Ik weet dan ook wat me te doen staat en ik ga nu hard werken om in Bastogne een goeie wedstrijd te kunnen rijden.
De volgende GP vindt komend weekend plaats in het Portugese Agueda, waar naast het WK MX1/MX2 ook het EK 125cc zal rijden.