MX World

28/05/2012 21:44 - geplaatst door Marcel Dirks

Het prachtige circuit van de Balenberg te Baal-Tremelo was het decor voor de Pinkstertrofee.
Het lag er zeer snel bij en er werd duchtig gesproeid om het stof zo goed mogelijk te onderdrukken.
Zowel op zondag als maandag werden er twee manches verreden met telkens een dagklassement.
Wie de meeste punten zou vergaren op beide dagen mocht zich de winnaar van de Pinkstertrofee noemen. Thor it voor een verslag Klik hier voor een fotoreeks van Kabouter Trek
 


Zondag
Een dertigtal inters hadden zich aangeboden. Sven Breugelmans stuurde zijn suzuki als eerste de bocht in
gevolgd door Kenny Janssens en Jelle Grade. Het waren vooral deze drie rijders die vooraan de wedstrijd maakten.
Sven Breugelmans kreeg het niet kado want Kenny Janssens reed ijzersterk en halverwege de manche voerde hij de
ene aanval na de andere uit op Breugelmans. Ook Jelle Grade had deze twee kemphanen steeds in het vizier en volgde op enkele meters.
Steven De Beuckelaer volgde lange tijd op de vierde plaats maar werd door een stuurfoutje verwezen op achtervolgen vanuit de achterhoede.
Ondertussen speelde vooraan nog steeds het zelfde tafereel af. Janssens zette binnendoor de aanval in op Breugelmans maar deze zag hem komen
in zijn ooghoek en kon de boot afhouden. Het ging hard tegen hard maar Breugelmans hield het hoofd koel en trok het laken na zich toe.
Breugelmans won de eerste manche voor Janssens en Grade.

De tweede manche wederom Breugelmans die als eerste afdraaide maar het was Janssens die hem meteen voorbij sprong en zo de leiding in handen nam.
Janssens was in goede doen en bouwde een kleine voorsprong op op Breugelmans en Grade. Ook nu zagen we weer een sterke Steven De Beuckelaer mee vooraan
op de vierde plaats. Halverwege de wedstrijd sluiten Breugelmans en Grade zich aan bij de kopman. Breugelmans wacht zijn kans af en bij het ingaan van de voorlaatste ronde
houd hij zijn gashendel strak en gaat voorbij Janssens. Wederom is het Breugelmans die als eerste onder de zwart wit geblokte vlag kwam voor een sterk rijdende Janssens en Grade.
Sven Breugelmans wint het dagklassement voor Janssens en Grade. Beste inter B was Kenzo Buys. Bij de inters MX2 zagen we Sven Scheynen als de betere.

Maandag
Bij het vallen van het starthek was het weer Sven Breugelmans die het snelste reageerde ditmaal gevolgd door Jelle Grade en Kenny Janssens op de derde plaats.
Al van in het begin was het duidelijk te merken dat Grade er zin in had en hij het Breugelmans niet makkelijk zou maken. Breugelmans kon tot halverwege de wedstrijd aan de druk van Grade weerstaan
maar ging dan in de fout. Grade reed een sterke manche en liet duidelijk blijken dat hij er zin in had. Door het foutje van Breugelmans kwam Janssens op de tweede plaats.
Breugelmans had Steven De Beuckelaer aan zijn achterwiel hangen en De Beuckelaer zette in de laatste ronde een aanval in op de derde plaats maar de ervaren Breugelmans kon zijn derde positie toch behouden.
Jelle Grade won met ruime voorsprong de eerste manche voor Kenny Janssens en Sven Breugelmans.

Ook in de slotreeks wederom Breugelmans die kopstart nam. Ook Kenny Janssens en Jelle Grade waren weer mee vooraan. Aan Grade kon je duidelijk merken dat hij zijn zinnen had gezet op de overwinning .
Hij verwees meteen Janssens naar de derde plaats en ging dan Breugelmans het vuur aan de schenen leggen. Grade mocht echter niet te lang afwachten want de manche was met 2 minuten ingekort ivm de warmte.
Met nog tien minuten te gaan zaten Breugelmans en Grade heel close. Janssens was geen bedreiging voor de twee koplopers. Vier minuten voor het einde vond Grade het welletjes en ging in de aanval op Breugelmans
die zich gewonnen moest geven aan de ijzersterke Grade. Grade kon vlotjes de laatste drie ronden afwerken op de koppostie en won verdiend de tweede manche voor Breugelmans en Janssens.
Jelle Grade werd de triomfator van de dag voor Breugelmans en Janssens. Beste B inter werd Cedric Verheyen. Bij de inters MX2 liet Wesley Verheyen de overwinning optekenen.

Sven Breugelmans won de Pinksterstrofee met 92 punten voor Jelle Grade die 90 punten liet optekenen en op de derde plaats Kenny Janssens met 86 punten.
Bij de Inters B won Steven Peeters de Pinkstertrofee. Wesley Verheyen was bij de Inters MX2 de betere over het ganse weekend en mocht de Pinkstertrofee mee huiswaarts nemen. Verslag en foto's: Carine Discart