MX World

13/05/2012 09:25 - geplaatst door Marcel Dirks

Zoals eerder reeds vermeld zal Bobryshev niet starten in de GP van Mexico vandaag. De Honda World rijder die bijna genezen is van zijn duimblessure, heeft op woensdag te horen gekregen dat hij een zware bronchitis heeft opgelopen. Thor it voor meer info.

Evgeny Bobryshev: "Ik ben zo teleurgesteld dat ik niet kan zeggen hoe slecht ik me voel, maar ik heb geen macht. Ik had een droge hoest en voelde heel slecht de afgelopen week. Ik had reeds een behandeling met de artsen vorige week, waarbij ze Bronchitis vaststelden. Op vrijdagavond ben ik naar het ziekenhuis gegaan om te kijken of we iets konden doen om dingen te verbeteren. En het heeft deels gewerkt op zaterdagmorgen voelde ik me ook beter, maar ik ben zeer zwak en het is zo ontzettend heet. We besloten om zo min mogelijk te rijden, in de hoop dat het mogelijk zou maken om de kwalificatie wel te kunnen aantreden, maar ik heb totaal geen kracht bij de vele sprongen die er zijn en word ook telkens erg duizelig dit is deels door mijn Bronchitis maar ook door de droge lucht hier. We zitten ook ver boven de zeespiegel. Voor mijn eigen veiligheid en die van de andere rijders moet ik verstek geven aan deze races en hopen dat de rust me goed zal doen en dat ik volgende race wel kan starten. "
Lorenzo Resta: Honda World Motocross Team Manager "Het is een grote teleurstelling, want er is zo een grote inspanning nodig om met alles naar deze GP's af te reizen. We zijn allen zo moe en het is natuurlijk een grote teleurstelling. Echter, onze rijders en hun veiligheid is van het grootste belang, iedereen is het erover eens dat het een veel te groot risico zou inhouden voor Bobby om hier nu te racen. We hebben echt alles geprobeerd om de situatie beter te maken met de behandeling, maar uiteindelijk is hij te zwak om te kunnen rijden. We weten als Bobby in staat is om te rijden dan zou hij zeker proberen, want dat is nu eenmaal zijn karakter. We hopen dat hij kan herstellen voor Brazilië, wat niet gemakkelijk zal zijn want we hebben nog veel te reizen om naar de race te gaan en hij kan niet rijden de hele week. Het zal erg moeilijk zijn om snel en genoeg te herstellen, maar we zullen zien hoe de situatie verbetert. "