MX World

21/04/2012 11:34 - geplaatst door Marcel Dirks

Een tijd terug melden we reeds dat Georges Jobé (51) is getroffen door de bloedziekte myélodysplasie. Dit is een aandoening van het botmerg die kan uitmonden in leukemie of bloedkanker. Georges is misschien een heel omstreden figuur in de motorcross, toch is en blijft hij een groot landgenoot, die zowel nationale als internationale titels aan elkaar wist te knopen in zijn carrière. Thor it voor meer info en de beelden.

Jobé telt vijf wereldtitels op zijn palmares, twee in de 250cc ('80 en '83) en drie in de 500cc ('87, '91 en '92). Hij is ook zevenvoudig Belgisch kampioen. Vandaag kunnen we jullie een reportage laten zien van Jobé die opgenomen is in het ziekenhuis. De reportage is meer dan 18 minuten lang en volledig in het Frans, jammer genoeg is er door RTL geen ondertiteling aan deze film toegevoegd. Jobé zal een langdurige behandeling met chemotherapie moeten ondergaan.

Twee jaar geleden overwon de Luikenaar al huidkanker en in december 2007 raakte hij ei zo na verlamd na een val met de motor in Dubai. Pas na een lange revalidatie hervond hij zijn autonomie en vrijheid terug.
  Nu vecht hij dus tegen deze nieuwe opdoffer, helemaal alleen want Georges zit voor minimaal 6 weken opgesloten in een ziekenhuiskamer. Op 2 maart had hij zijn laatste feestje met de naaste vrienden en familie, erg aangrijpend want ook al was Jobé toen nog vol van grappen lijkt het erop dat hij afscheid aan het nemen was. In de reportage kan je ook oud judoka Ingrid Berghmans zien die tot het kleine selecte groepje mensen behoort die de oud Wereldkampioen erg koesterd.