MX World

10/04/2012 20:13 - geplaatst door Marcel Dirks

Met maar 2 weken voorbereiding was het kort dag om het materiaal voor de GP op tijd klaar te krijgen. Pas op het laatste moment werd Michael aan de deelnemerslijst toegevoegd maar de rijder uit Heerlen bleef rustig en gefocust.
Tijdens de trainingsdagen met het TM team heeft hij zijn snelheid kunnen bewijzen en na wat aanpassingen aan de vering was zijn wedstrijdmotor klaar voor de strijd. Thor it voor meer

Op zondag tijdens de vrije trainingen had Michael nog wat last van zenuwen maar kwalificeerde zich vrij makkelijk op een 12de plaats voor de finale op maandag.
Zijn teamgenoot Jonas Larsen uit Denemarken kwam tijdens de tijdkwalificatie ten val en liep hierbij een schouderblessure op - dinsdag zal een CT Scan uitwijzen hoe erg de blessure is. Michael mocht op maandag als 23ste opstellen en pakte in de eerste manche een goede start en begon de wedstrijd op een 15de plaats. Hij had er zin in en stuurde zijn TM 450 binnen enkele ronden naar de 9de plek - Van Daelen
zat de hele wedstrijd achter hem aan en wist Michael in de 10de ronde in te halen. Hij kon het gat naar de 9de plaats dicht houden en bleef de kopgroep volgen maar het lukte net niet om Jamie Law te passeren.
Michael finishte op een zeer verdienstelijke 10de plaats in de eerste heat.

Het slechte weer leek niet te komen - tot halverwege de 2de manche van de MX1 - toen ging het echt hard regenen en het circuit veranderde drastisch.
Michael pakte een super start en begon de wedstrijd direct op een 9de plaats. De teamorder was dat hij slim moest rijden en vooral geen onnodige risico's moest nemen en Michael reed een heel gecontroleerde wedstrijd.
In de 5de ronde klom hij op naar de 7de plek en wist deze voor enkele rondes vast te houden. Toen kwamen Sjörberg en Pyrhonen korter bij onze moe gestreden TM rijder, die hun uiteindelijk helaas moest laten passeren.
Met een 9de plaats in de 2de manche heeft hij vriend en vijand verrast en bewezen dat de combinatie TM en HOOL zeer goed samen past.

In het dagklassement en de WK stand is Michael Hool 10de en tevens beste Nederlander !!!

We willen ons bedanken bij onze sponsoren zonder wie we dit resultaat niet hadden behaald:
TM FACTORY Italy , Pro Grip , Renthal , Pirelli , Prox , BO Oil , RL Design , X-Brand , Twinair , VHM , Haan Wheels, Motomaster