MX World

race report

De deelnemers voor St. Jean d’ Angely.

24/05/2019 12:55 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Onder Thor treft U de ingeschreven rijders aan voor het komende weekeinde.


De toegevoegde wedstrijden zijn de EMX125 en de EMX250.


Niet op de lijst maar toch wellicht aan de start: Cyril Genot.


Credtis:mxgp.com

Varia

Prima seizoensstart voor Dierckens-Bax!

24/05/2019 12:47 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Na de gecompliceerde knieblessure van piloot Dierckens op het einde van vorig seizoen met een inactiviteit van 5 maanden komen Arne Dierckens-Robbie Bax verrassend vroeg op kruissnelheid met een 6de plaats in de tussenstand na de eerste 5 Grand Prix in het WK zijspannen.

De Grand Prix van Tsjechië vorige week en Oekraïne van afgelopen zondag werden een groot succes met respectievelijk een 2de , een 3de, een 4de en een 9de plaats in de gereden manches. Hiermee maakt het team zijn ambitie om te kunnen wedijveren met de top 5 helemaal waar.


Meer onder Thor!

mx pro

Herlings…… nog niet in Frankrijk?

23/05/2019 09:38 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Uit de revalidatieperiode blijkt duidelijk dat de blessure van Jeffrey Herlings echt wel heel ernstig was kwa hersteltijd. De24-jarige motorcrosser zit nu drie weken op de motor, maar het blijven vaak korte oefeningen.  Maar het gaat de goede kant op: Herlings weet dat de sterkte en de stabiliteit in zijn voet stilaan op orde komen na de diverse breuken, opgelopen bij een training voor de start van het seizoen. We keken al enkele weken uit naar zijn rentree maar in een bericht laat KTM weten dat Jeffrey er zondag no niet bij zal zijn.


Jeffrey Herlings: “Het voelt goed aan om terug op de motor te zitten. Maar ik moet het kalm aan doen, en luisteren naar mijn lichaam. Soms heb ik nog pijn in de voet. Ik moet veel trainen en veel  uren op de motor zitten na drie maanden van bijna niets doen. Het komt er op neer dat ik mezelf in vorm moet rijden. Ik wil alleen 100 procent fit aan de start komen. Ik weet dat ik niet in staat zal zijn om bij mijn rentree meteen te winnen. Er zullen een aantal wedstrijden nodig zijn om een goed niveau te halen. De andere jongens zijn goed bezig en ze hebben het ritmevoordeel van regelmatig wedstrijden te rijden. Maar ik werk er hard voor en ik kom zo snel mogelijk terug."


 

Varia

Nevenprogramma WK Zijspannen Gooik: BMB-piloten, graag nu inschrijven.

22/05/2019 09:27 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Op 31 augustus en 1 september 2019  voorziet AMC De Toekomst Dworp een uitgebreid nevenprogramma in het kader van het Wereldkampioenschap Motorcross Zijspannen in Gooik. De BMB-piloten uit de klassen Juniors 250, Juniors 500, Seniors 250, Seniors 500, Nationalen 250, Nationalen 500, Inters 250 en Inters 500 zullen er punten kunnen verdienen voor het Belgisch kampioenschap. Er wordt tevens een nevenreeks zijspannen voorzien.


Wie daaraan wenst deel te nemen: doorklikken naar Thor!

Aftertalk

Gebben & Van Venrooy Kawasaki: Alessandro Lupino laat mooie dingen zien in Portugal

22/05/2019 09:27 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Voor het Gebben & Van Venrooy Kawasaki team stond afgelopen weekend in het teken van de Grand Prix in het Portugese Agueda. Na het wegvallen van Marcel Conijn, die tijdens een doordeweekse training een blessure opgelopen had, waren alle ogen op beide MXGP rijders gericht.


Meer onder Thor!

Aftertalk

KTM Diga Junior Team: Kay Karssemakers uitblinker van de week.

22/05/2019 09:27 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Dichtbij huis lieten de KTM Diga Junior Racing boys Kay Karssemakers en Emil Weckman puike resultaten optekenen. Karssemakers scoorde in Harfsen zijn derde podium van het seizoen. Voor TJ O’Hare en Avrie Berry draaide de tweede WMX ronde in Portugal uit op een teleurstelling.


In Mantova dook Karssemakers al een eerste keer in de EMX125 Top-10. Ook in Harfsen blonk de Boxtelnaar weer uit in het ONK. Twee keer ging Kay van start buiten de top-10 maar telkens kwam hij onweerstaanbaar oprukken. In beide manches eindigde Karssemakers zo tweede achter eindwinnaar Kjell Verbruggen.

Dat de 125cc rookie progressie blijft boeken, bleek ook uit z’n rondetijden. In de tweede manche zette hij zelfs de snelste ronde van de wedstrijd neer!


Meer onder Thor.

Galerij

Woensdag, dat betekent Portugal afsluiten met een fotoreeks.

22/05/2019 09:27 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Onze tijd is ook beperkt en op woensdag blikken we alweer vooruit. Wat nu nog nakomt in onze persbus, jammer maar helaas, 't zal voor een volgende keer zijn.


We sluiten deze MX-week af met een laatste galerij van overal ter wereld over Agueda.


De credits: alle teams, Bavo, CDS, Ray Archer, MXGP.com, Oda Hansch, Zanzani en Roberto.

Preview

Junior WK naar Piëtramurata

21/05/2019 08:38 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het Junior WK 2019 zal op 13 en 14 juli betwist worden op de prachtige omloop van Piëtramurata. Een hele verademing na de immense trip (voor ons toch) naar Australië 2018


Dit WK staat open voor de 125 en 85 cc tweetakt, terwijl de 65 cc hernoemd wordt (dacht ik) naar de Junior MX World Cup.


Nu het echt wel dichtbij is belet niets nog de afwezigheid van de Belgen. Komaan jonge talenten, dit is realistisch en doen baar kwam kosten en infrastructuur. Aan het klassement is eveneens een landenrangschikking verbonden. We wensen coach Robert Gielis een sterk team toe.


 

race report

Amandine Verstappen baalt maar geeft niet op!

21/05/2019 08:38 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het was niet het dagje van Amandine Verstapen in Agueda. Ze tuimelt naar de vierde plaats in de WK-stand na een compleet off-weekend in Portugal.


Verstappen: "Over de tweede WK-proef voor dames kan ik net anders zeggen dan dat het een shit weekend was. In de eerste reeks kwam ik ten val in de start en ik kwam nog terug naar de tiende plaats. In de tweede reeks kwam ik opnieuw ten val in de start. Op het einde van de eerste ronde werd ik overhoop gesprongen door  iemand. Ik weet niet eens meer wat er gebeurde. Ik eindige nog als negende. Ik  ben echt teleurgesteld voer het verlies van de Red Plate. Mara dat is nu eenmaal mogelijk in motorcross. Maar wees gerust, ik zal terug komen. Ik geef noot op. Ik sta nu vierde op15 punten van de derde plaats."


Credits: Daniel Closset.


 

race report

FFM: Potisek kan weer winnen. Ereplaats voor Liam Everts.

21/05/2019 08:37 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De kleine Potisek is 'back'. In Pernes-Les-Fontaines won Milko gisteren de vijfde proef van het Franse kampioenschap Elites MX1. In de eindstand ging hij Nicolas Aubin en Valentin Guillod vooraf. De kampers om de titel, Greg Aranda en Maxmime Desprey werden vier en vijf. Aranda nadert tot op vier punten van Desprey maar voelt wel de hete adem van Potisek in de nek.


Tom Guyon was de beste in de MX2 door Valentin Teillet en Cedric Soubeyras te verslaan. Teillet die ook een reeks won lijkt op weg naar de titel door de afwezigheid van Pierre Goupillon.


Liam Everts nam deel bij de Juniores en werd derde achter Florian Miot en Xavier Cazal die elk een reeks wonnen.


Podium elite MX1, credits FB Potisek.

race report

ADAC: Opnieuw zege voor Jens Getteman

21/05/2019 08:37 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De SX-blessure van Barcelona ligt wel degelijk achter de rug voor Jens Getteman. Die reed dit weekeinde op de Vellaner Heide in Duitsland  een behoorlijk bezettte wedstrijd.


Getteman won er de beide reeksen.


In de eindstand ging de Wellenaar Bastian Boegh Dam en StefanEkerold vooraf.


Vierde werd Mike Stender voor Gianluca Ecca.


Credtis: FB Getteman, Adac.

Kalender

De – lange – kalender

21/05/2019 08:37 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Welja, we overspannen een lang weekeinde dus, omdat er op 30 mei toch ook heel wat afgecrosst wordt. De verkiezingen van zondag (in België) gooien toch wat roet in het MX-eten.


In Frankrijk zit er een hoogtepunt aan te komen nu Gajser er weer in slaagde om Cairoli in te pakken. en Mogelijk komen er daar nog een paar bij. Herlings is e daar mogelijk alvast een van. En wat Tonus in Portugal liet zien....


Snel Thorren voor een volledig overzicht.

Aftertalk

JWR Yamaha Rapport: Wat kunnen Strijbos, Brylyakov en Gole vertellen over Agueda.

21/05/2019 08:36 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Kevin Strijbos slaagde er ondanks een behoorlijke kwalificatie, niet in om zich in de eerste reeks tot in de punten te knokken. Dat was ook zo in de slotreeks toen hij na een val een nul moest bij schrijven. "Het was niet wat ik hoopte. Ik wist wel dat het moeilijker zou zijn dan vorige week op deze snelle baan. Het was moeilijk. Ik voelde me goed op de motor, maar ik vond dat beetje extra niet. De eerste reeks was niet goed. In de tweede reeks ben ik in de derde bocht gevallen. Ik reed terug naar de twintigste plaats en viel dan opnieuw Het valt niet mee om terug te komen na twee elleboogoperaties. Ik heb meer tijd op de motor nodig. Ik heb nog steeds elleboogproblemen."


Voor Vsevoldo Brylyakov ging het op-en-neer inde eerste reeks. Helaas, bij een val verdween hij uit de top twintig. In de finale werd hij mooi vijftiende. "Ik haalde de finish niet in de kwalificaties. Ik moet helemaal aan de buitenkant starten. Maar ik raakte tot op de achttiende plaats maar dan viel ik wat me punten kostte. Ik was hierdoor wel gefrustreerd. In de laatste reeks had ik geen goede start, maar ik kon echt druk zetten en werd vijftiende."Anton Gole pikte een puntje mee, maar ook hij was in de eerste reeks letterlijk uit de punten gevallen. "Het klikte eindelijk in de reeksen. Dat ik een punt haal in dit sterke veld maakt me blij."


Onder Thor beelden van JWR Racing.

Aftertalk

Monster Energy Kawasaki: Desalle vierde in Portugal.

21/05/2019 08:36 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Clement Desalle miste net het podium in de Portugese grand prix van het FIM World MXGP Motocross Championship en met een zevende positie behaalde Julien Lieber zijn beste resultaat tot nu toe!Clément, die vorige maand nog herstelde van de knieoperatie, moest in de eerste manche tevreden zijn met de zesde plaats, net achter zijn teamgenoot Julien Lieber. In de tweede manche pakte hij meteen de kopstart en leidde hij de wedstrijd voor zeven ronden. Hij behield een constante rondetijd aan tot het einde van de wedstrijd en eindigde als vierde, slechts vijf seconden achter de tweede man. Desalle eindigde op een vierde plaats in de einduitslag en vergrootte zijn voorsprong in het wereldkampioenschap.

Aftertalk

Monster energy Kemea Yamaha: Frustrerend weekeinde voor Geerts en Watson.

21/05/2019 08:36 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Het Monster Energy Kemea Yamaha MX2 Team beleefde een frustrerend weekend in Agueda, Portugal. Pech en crashes fnuikten de ambities van beide rijders in de zesde ronde van het FIM wereldkampioenschap. Jago Geerts, opnieuw heel sterk in de eerste reeks, finishte 9de (3+DNF), Ben Watson 18de (18+14). 

De kwalificatierace op zaterdag verliep niet zoals gepland voor de Monster Energy Kemea Yamaha rijders. Watson crashte in de eerste ronde en moest van helemaal achteraan terugvechten. Geen simpele opdracht op de rode gravelbaan, met maar één goede lijn. De Brit finishte 20ste. Geerts, die last had van keelpijn, reed een anonieme race en eindigde 11de.


Mees verder onder Thor.


Credits: CDS, Bavo, FB KEMEA.

race report

Kwartiertje zijspannen kijken vanuit Oekraine-Kiev. Bedankt Luc!

21/05/2019 08:36 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

De vlag dekt hier de lading. Dit is het verslag dat Luc Vanderaa ons met of zonder defecte camera, met of zonder kapotte laptop, elke GP toch weer op uiterlijk maandagavond weet af te leveren.


We weten het, het is ne rare, maar ne goeie rare. en er zijn er weinig die zich zo zwaaa inspannen.


Merci Luc, we genieten weer van een dik Oekraïens kwartiertje zijspancross.


DIT IS DE LINK.

Aftertalk

Monster Energy Yamaha Wilvo rapport: Louis is een contente mens na een lange feestweek.

20/05/2019 18:55 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Louis Vosters is een tevreden mens. Dat durven we met zekerheid stellen. Afgelopen donderdag nam de ondernemer afscheid van zijn bedrijf Wilvo. In stijl en met - zoals ik over Louis denk - een paar cijfers achter de komma voor de details. Ik stond niet alleen met die mening. Want enkele sprekers lieten verstaan dat als zij dachten dat ze aan 100 procent met hun product zaten, dan kon Louis altijd nog wel een paar procentjes extra toe voegen. Meer dan 600 genodigden genoten van een formidabel zakelijk afscheid. Dat feest werd gevierd in een enorme bedrijfshal die spectaculair was omgetoverd in een poepsjieke evenementhal. Louis verwelkomde met zijn vrouw iedereen. Catering, animatie, aankleding, je kon alleen maar met bewondering kijken en genieten. Topanimatie ook met Guus Meewis, Ellen ten Damme en haar mini-klassieke orkest en voor de fuifnummers de betere popband om de avond af te sluiten.


Maar Louis is nu bedrijfsleider af, en begint aan een nieuw hoofdstuk: manager van een motorcross team. Full time om te beginnen. Zelf Yamaha Europe topman Eric de Seynes stak zijn bewondering niet onder stoelen of banken. "Het Wilvo team is mooier en beter uitgerust dan onze factory teams," zo besloot de Seynes zin speech.


We hebben geen glazen bol. Maar we horen wel eens iets. Wedden dat we vandaag of morgen groot nieuws krijgen over het Wilvo Yamaha MXGP-team.


Lees verder onder Thor


Credits: Yamaha, Stingray.

Aftertalk

F&H Kawasaki Rapport: Jacobi vlakbij het podium, Van de Moosdijk heel indrukwekkend!

20/05/2019 18:20 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Met veel plezier reisde het F&H Racing Team naar Portugal voor de zesde Grand Prix van het seizoen. Vorig jaar boekte het Kawasaki team immers hun eerste Grand Prix podium op het prachtige circuit van Agueda. De magie van deze prestatie was nog voelbaar bij het trio dat dit weekend op jacht ging naar nog meer Grand Prix punten. Henry Jacobi was heel dichtbij maar hij greep net naast het podium. Roan van de Moosdijk kreeg op het laatste moment groen licht om zijn GP-debuut te maken op de Kawasaki. De 18-jarige crosser deed het geweldig en scoort de tweede manche een vijfde plaats! Adam Sterry wist achtste te worden in het dag klassement dat werd gewonnen door Jorge Prado die nu ook de leiding in het wereldkampioenschap in handen heeft.


Thor voor het rapport.


Credits: F&H Racing, MXGP.com.

Galerij

Weyten goes Portugal: the gallery!

20/05/2019 15:06 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

We stuurden onze Paul Weyten franco naar Agueda, met de opdracht het beste van zichzelf te geven.


Oordeelt U zelf onder Thor.


Comments by Stingray.

race report

MCLB: David Segers verslaat Torpjurn Van Hoe.

20/05/2019 10:58 - geplaatst door L30n | 0 reactie(s)

Recent stond Torpjurn Van Hoe nog bij ons 'in the picture' met zijn portret. Dat heeft de burger moed gegeven. In Wontergem finishte Torpjurn als tweede achter David Segers.


Van Hoe maakte het Segers overigens knap lastig toen hij David van de leiding verdrong en die pas drie ronden voor tijd terug moest inleveren.


Van Hoe wou meer, maar Segers liet geen twijfel over zijn plannen bestaan. Hij sloeg vroeg in de tweede reeks toe en liet kopstarter Van hoe achter en won met een kwart minuut voorsprong. Mattis Meersschout heaalde het voor de derde plaats van Jaimy Deleersnijder.


Foto: podium Inters MX1 Wontergem, credits: FB David Segers.