MX World

23/09/2018 17:07 - geplaatst door Stingray

In Holzgerlingen werd vandaag de slotproef voor de ADAC Masters gereden. Daarin behaalden de Belgen flink wat ereplaatsen. Maar een titel zat er niet in.

Lees verder onder Thor.

Credits Liam Everts en Henri Jacobi by ADAC Masters.


Liam Everts werd tweede in de 85 cc Masters. De titel ging naar Camden McLellan, de Europese kampioen in zijn klasse. McLellan won de slotproef voor zijn Kosak ploegmaatje Nick Doman en Liam Everts. Liam had wel de slotreeks gewonnen maar werd pas vijfde in de eerste manche. De Coenen, reden minder opgemerkt. Lucas werd 23ste, broer Sacha 27ste.

Lion Florian won de Junior MX125 klasse voor  Mike Gwerder en Simon Langenfelder. Olsson die kampioen zou worden werd vierde.

De Youngster Cup kreeg een zeer wisselvallig verloop. Jett Lawrence en Dylan Walsh wonnen de reeksen. Vervolgens werden zie ieder een reeks zevende. Wals won de slotreeks en veroverde zo de zeg met gelijke punten op Lawrence. Edelbacher, Natzke en Haarup  telden een puntje minder maar Roland Edleberger veroverde het brons in de eindstand en het zilver in de Masters. De titel was voor Lawrence. Waren er ook bij: Brian Engelen 17de, Nolan cordens 25ste, Dante Nijs 36ste en Omar Baloglu, 39ste.

In de eignelijke Masters kwamen de titelkandidaten er niet aan te pas. De eindzege ging naar Hunter Lawrence voor Jordi Tixier, Jeremy Delince en Filip Neugebauer. Henri Jacobi eindigde als vijfde me Dennis Ulrich nog tussen hem en Jeffrey Dewulf.  Jens Getteman finishte als 12de. Max nagl werd tweede nide eerste reeks, maar komt niet meer voor ind e tweede. De overige Belgen: 22ste NathanRenkens,29ste Manolos Kritikos en 30ste Thomas Vermijl. In elk geval kwam  Jacobi's titel niet in gevaar kwam. Dewulf blijft tweede en Gens Getteman derde.